ГоловнаКультура

В український прокат вийде документальний фільм Віма Вендерса

Картина "Сіль землі" розповідає про відомого фотографа Себастьяна Сальгадо

В український прокат вийде документальний фільм Віма Вендерса
Фото: АртхаусТраффик

25 червня в український прокат виходить документальний фільм "Сіль землі", який зняв відомий німецький режисер Вім Вендерс спільно з Джуліано Рібейро Сальгадо.

Фільм розповідає про Себастьяна Сальгадо, одного з найвпливовіших фотографів і фотожурналістів світу.

"Протягом останніх сорока років фотограф Себастьян Сальгадо подорожував через континенти, шляхом мінливого людства. Він став свідком основних подій нашої недавньої історії: міжнародних конфліктів, голоду і міграцій... Сальгадо присвятив себе відкриттю незайманих територій, дикій фауні і флорі, грандіозним ландшафтам: його новий фотопроект - ода красі планети", - йдеться в анотації до фільму.

"Сіль землі" представили у програмі "Особливий погляд" Каннського кінофестивалю у 2014 році. Там же фільм відзначили спеціальним призом журі та призом екуменічного журі. Крім того, фільм Вендерса і Сальгадо-молодшого номінували на "Оскар" у документальній категорії.

Українська прем'єра фільму відбулася на кінофестивалі DocudaysUA у березні цього року. На показі був аншлаг - глядачі зазначали, що для того, щоб потрапити в зал, чергу мусили займати за дві години.

Себастьян Сальгадо - відомий бразильський фотограф, довгий час працював в агентстві Magnum Photos, потім заснував власне - Amazonas Images. Основою темою його знімків часто ставало життя робітників у слабо розвинених регіонах планети - Сальгадо знімав кавові плантації в Індії, Гватемалі, Ефіопії, золотокопальню у Бразилії, і так далі. З 2001 року фотограф є послом доброї волі UNICEF.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram