ГоловнаКультура

У Кракові проходять Дні Львова з кримськотатарською культурою

Львів фактично стає центром розвитку кримськотатарської культури

У Кракові проходять Дні Львова з кримськотатарською культурою
Архивное фото
Фото: e-crimea.info

У польському Кракові проходять Дні Львова за участю кримськотатарських діячів мистецтва і культури.

Як повідомляють "Крым.Реалии", захід організовано за сприяння Львівської та Краківської міськрад, організації "КримSOS" і кримськотатарського культурного центру "Кримський дім у Львові".

У Кракові відбудуться музичні виступи, дегустація кримськотатарських страв і кілька майстер-класів.

"Цього року Дні Львова в Кракові повністю представлено кримськотатарською культурною програмою: майстер-класами з кераміки та гончарства, розписом хною, малюванням у техніці "батик", виступами танцюристів ансамблю Qirim й етно-джазовим концертом Ельвіри Саріхаліл і тріо Усейна Бекірова. Львів зараз фактично стає центром розвитку кримськотатарської культури, тому що на своїй батьківщині в Криму це сьогодні практично неможливо зробити", - розповів представник організації "КримSOS" у Львові Алім Алієв.

На початку червня у Ґданську пройшов фестиваль кримськотатарської культури і мистецтва, на якому місцеві жителі познайомилися з культурою і мистецтвом кримськотатарського народу.

Нагадаємо, 25-29 червня у Львові відбудеться п'ятий, ювілейний джазовий фестиваль Alfa Jazz Fest, який цього року збере джазменів планетарного масштабу, володарів близько 60 статуеток Grammy.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram