ГоловнаКультура

У Центрі візуальної культури пройшла виставка про політичні утопії

У проекті взяли участь художники з України, Росії, Франції, США, Мексики та інших країн

З 20 травня по 15 червня в Центрі візуальної культури пройшли проект "Експлуатація уяви" і виставка "Кажуть, там ти знайдеш своє щастя".

Про це повідомляють організатори подій.

У рамках проекту пройшли лекції та презентації художника і теоретика мистецтва Борута Вогельніка, теоретиків культури Олег Аронсона і Олена Петровської, художників Алікса Галле і Маруда Ель Гаружа, політичних активістів Вікторія Бавикіної, Петра Павленського й Оксани Шалигіної.

Фото: Надано Назарієм Совсуном

У виставці взяли участь художники з України, Словаччини, Ізраїлю, Азербайджану, Мексики, США, Молдови, Словенії, Франції та Хорватії. Від України взяли участь Микита Кадан, Олексій Радинський та Сергій Попов.

Проект та виставка присвячені дослідженню політичної уяви в епоху, коли сучасне мистецтво здатне відстоювати своє право на конструювання суспільства.

"Протягом року наші уявлення про державу, які здавалися очевидними, перетворилися на відкриття питання. Ми стали свідками того, як політичні утопії, помножені на потенціал сучасних медіа-технологій, втілюються в життя, нарощуючи кількість переглядів у соцмережах і кількість знищених людських життів", - йдеться в описі проекту.

Фото: Надано Назарієм Совсуном

Нагадаємо, що 20 червня в Центрі візуальної культури відбудеться презентація фото-есеїстичної книги "Українська ніч" та відкриття виставки німецького фотографа Мирона Цовніра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram