ГоловнаКультура

Рішення про створення Українського інституту ухвалять до кінця року, - Кириленко

У Мінкультури презентували концепцію створення Інституту Тараса Шевченка

Рішення про створення Українського інституту ухвалять до кінця року, - Кириленко
Презентация проекта в Минкультуры

Міністерство культури презентувало проект Концепції створення Українського інституту (Інституту Тараса Шевченка).

Про це повідомляє офіційний сайт Мінкультури.

Міністр культури В'ячеслав Кириленко під час презентації пообіцяв, що урядове рішення про створення Українського інституту (Інституту Тараса Шевченка) ухвалять до кінця 2015 року.

"На рівні уряду створять необхідну робочу групу, щоб внести проект постанови уряду про створення Українського інституту (Інституту Тараса Шевченка). Час не чекає, і нам до кінця року під ключ треба закінчити цю роботу шляхом ухвалення урядового рішення", - підкреслив Кириленко, додавши, що запропоновані темпи "цілком посильні".

Крім того, віце-прем'єр готовий підтримати процес створення інституту на рівні окремого закону.

"Якщо для створення Українського інституту знадобиться не тільки урядове рішення, а й ухвалення рамкового закону в українському парламенті, я, як віце-прем'єр, пропонуватиму це зробити", - підкреслив міністр.

"І, безумовно, ми дуже сподіваємося на підтримку міжнародних організацій та наших колег з Євросоюзу", - додав Кириленко.

Ініціатива Мінкультури створити інститут для просування української культури за кордоном розроблена експертами Українського центру культурних досліджень. Проект концепції інституту пройшов громадське обговорення і серію експертних круглих столів з представниками дипломатичних місій та керівниками культурних інститутів Великобританії, Італії, Німеччини, Польщі, Чехії та Франції.

Нагадаємо, раніше експерти "реанімаційного пакету реформ", які займаються проблемами української культури, оприлюднили проект Директив культурної політики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram