ГоловнаКультура

У Києві проведуть читки нової британської драми

За результатами чіток визначать режисера, який поставить обрану ним п'єсу у театрі ім. Франка

У Києві проведуть читки нової британської драми

6 та 16 червня на Камерній сцені ім. С. Данченка Національного театру ім. Франка проведуть читки британської нової драми.

Про це повідомляють організатори події, Британська рада в Україні.

Українські режисери представлять сценічні читки трьох п'єс: "Легені" Данкана МакМіллена, "Там вдалині" Керіл Черчілль, "Ножі у курках" Девіда Херроуера. Над постановкою п'єс українські режисери працюють спільно з британськими менторами. Зазначимо, що читки можуть сприйняти і як підготовчий етап на шляху до вистави, і як самостійний формат постановки п'єси.

За результатами цих читок журі, що складається з театральних експертів, визначить переможця конкурсу. Режисер-переможець отримає можливість поставити спектакль за обраною ним п'єсою на Камерній сцені театру ім. Франка у новому сезоні.Розклад читок: 6 червня, субота, 19:00

  • Богдан Логвиновський, "Легені"
  • Орест Пастух, "Легені"

16 червня, вівторок, 18:00

  • Антон Романов, "Там вдалині"
  • Ольга Турутя-Прасолова, "Ножі у курках"
  • Тамара Трунова, "Ножі у курках"

"Ножі у курках" (1995) - це перша п'єса відомого шотландського драматурга Девіда Херроуера, що принесла йому популярність і хороші відгуки критиків. Данкан Макміллен також є відомим британським драматургом, чиї "Легені" (2011) - драма про стосунки між людьми на тлі глобальних катаклізмів. Керіл Черчілль - одна з ключових фігур британської драматургії, її п'єса "Там вдалині" була написана у 2000 році під враженням від подій у Югославії.

Вхід на читки вільний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram