ГоловнаКультура

Київрада виділила 20 млн гривень на консервацію знахідок на Поштовій площі

Додаткові кошти виділено також на Подільський міст

Київрада виділила 20 млн гривень на консервацію знахідок на Поштовій площі
Фото: kiev.klichko.org

Київрада у четвер внесла зміни до бюджету міста, якими виділила 20 млн гривень на роботи зі збереження археологічних знахідок на Поштовій площі.

Крім того, як повідомляється на сайті Київради, додаткові кошти виділено на продовження робіт з реконструкції вул. Перемоги (41,1 млн грн), на будівництво Подільського мостового переходу (32,2 млн грн), оновлення парку трамвайних вагонів (105 млн грн), придбання ремонтної і прибиральної техніки для "Київавтодору" (60 млн грн), встановлення засобів примусового зниження швидкості, в тому числі біля шкіл і дитсадків (10 млн грн) і встановлення світлофорів (5 млн грн ), що дозволить підвищити безпеку дорожнього руху вулицями міста.

Ще 150 млн грн направлено на капремонт міжквартальних проїздів та 10 млн грн - на освітлення прибудинкових територій. 25 млн грн направлено на капремонт вул. Шевченка і 8,5 млн грн - на капремонт площі Перемоги.

У сфері житлово-комунального господарства додатково передбачено кошти: на заміну та модернізацію ліфтів у житлових будинках (60 млн грн), на капремонт житлового фонду (51,5 млн грн), на облаштування ігрових та спортивних майданчиків (10 млн грн).

На реконструкцію та капремонт парків, а також на придбання спецтехніки для догляду за об'єктами зеленого господарства та пожежогасіння додатково передбачено по 10 млн грн.

На соцсферу додатково підуть: 24,2 млн грн на завершення робіт з реконструкції школи №128, 16,3 млн грн - на реконструкцію та капремонт дитсадка №680 та стадіону "Піонер", 3 млн грн - на капремонт установ соціального обслуговування.

Нагадаємо, в лютому археологи під час розкопок, які передували роботам з будівництва торгового центру, знайшли вулицю 11-13 століття на Поштовій площі. Влада пообіцяла, що на місці знахідок буде створений підземний музей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram