ГоловнаКультура

Каннський кінофестиваль закриє документальна стрічка про Антарктиду

"Оскароносний" режисер зняв фільм про глобальне потепління.

Каннський кінофестиваль закриє документальна стрічка про Антарктиду
Фото: laglaceetleciel.com

Організатори 68-го Каннського кінофестивалю вирішили закрити його документальною стрічкою "Лід і небо" про Антарктиду, яку зняв лауреат премії "Оскар" Люк Жаке. Показ відбудеться 24 травня, повідомляє "Кинопоиск".

Фільм французького режисера присвячено науковим дослідженням Клода Лоріуса, який у 1957 році вирушив до Антарктики вивчати лід.

"Я дуже радий можливості показати цю картину на найбільшому кінофестивалі світу. Ця подія стане внеском у висвітлення величезної проблеми, що стоїть перед людством. Ми повинні якнайшвидше перейнятися своїм майбутнім і майбутнім планети. Я говорю мовою кіно. Були б часи інші, я знімав би інші фільми. Але я знімаю жорстке кіно, кіно політичне, кіно, яке не дає вибору", - заявив режисер.

Жаке присвячує свої фільми проблемам довкілля. "Марш пінгвінів", "Дівчинка і лисеня", "Одного разу в лісі" - усі його картини розповідають про природу і про важливість екосистеми.

Нагадаємо, що Каннський кінофестиваль стартує 13 травня, його відкриє драма Емманюель Берко "З високо піднятою головою" за участю Катрін Деньов.

Жодного українського фільму в офіційній програмі Канн цього року немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram