ГоловнаКультура

Кириленко закликав українців писати статті про Крим у Вікіпедії

У Криму 2059 пам'яток, 670 - у Севастополі

Кириленко закликав українців писати статті про Крим у Вікіпедії
Фото: www.kmu.gov.ua

Міністерство культури ініціює конкурс статей у Вікіпедії, присвячений пам'яткам Криму. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр культури В'ячеслав Кириленко 25 квітня, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Ми зацікавлені продовжувати співпрацю з Вікімедіа Україна. Наступним проектом, який ми ініціюємо і будемо підтримувати є конкурс "Пам'ятники українського Криму". Під такою робочою назвою ми будемо закликати створювати статті в українській Вікіпедії про визначні пам'ятки і додавати фотографії пам'яток, що знаходяться в Криму. Сподіваюся, до такого інтелектуального волонтерства приєднаються жителі Криму, які підтримують Україну", - сказав Кириленко.

Як повідомляється, зараз у Вікіпедії створено 3795 статей про Крим українською мовою - це більш ніж удвічі менше, ніж російською. У Криму 2059 пам'яток, 670 - у Севастополі. З них 63 кримські визначні пам'ятки внесені до Державного реєстру пам'яток культурної спадщини національного значення і 23 таких пам'ятника в Севастополі.

Кириленко сьогодні взяв участь у церемонії нагородження переможців конкурсу "Вікі любить пам'ятники".

Як повідомляє прес-служба, конкурс зі створення статей, присвячених культурним пам'яткам України, тривав з 7 березня до 5 квітня. За цей час 98 авторів створили 265 статей. П'ятірка головних переможців конкурсу:

● Аліна Возна (м. Хмельницький) - перше місце

● Любов Качер (м. Львів) - друге місце

● Олексій Женчук (м. Київ) - третє місце

● Тарас Рикмас (м. Львів) - четверте місце

● Олег Крепосняк (м. Одеса) - п'яте місце.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram