ГоловнаКультура

У прокат виходить повнометражний фільм групи українських документалістів "Вавилон'13"

Фільм "Сильніше, ніж зброя" з'явиться на екранах 22 січня

У прокат виходить повнометражний фільм групи українських документалістів "Вавилон'13"
Фото: Скриншот трейлера

В українських кінотеатрах покажуть повнометражний документальний фільм "Сильніше, ніж зброя", знятий групою українських режисерів-документалістів "Вавилон'13".

Про це повідомляється на сторінці групи у фейсбуці.

"«Сильніше ніж зброя» - це наша з вами історія, яка обпікає серця, - йдеться в повідомленні. - Згадуючи події і людей, які з часів Євромайдану і до війни на Сході будують нову Україну".

Прем'єрний показ фільму відбувся в листопаді 2014 року. "Сильніше, ніж зброя" - це збірка короткометражних історій про історію українського протесту на Майдані. У фільм також увійшли історії про оборону Донецького аеропорту і бійця батальйону "Азов".

За останній рік "Вавілон'13" зняв більше 170 коротких документальних фільмів. У групі перебувають близько ста українських кінематографістів.

У квітні минулого року документальний цикл "Вавилону", "Зима, що нас змінила", показали на телебаченні.

Разом з цим, наголошується, що "Сильніше, ніж зброя" - це цілісний фільм. Певні фрагменти з картини вже показували - на кінофестивале Docudays у березні.

Прем'єрні покази фільму відбулися у 25 містах України. 22 січня "Сильніше, ніж зброя" виходить у кінопрокат.

Нагадаємо, під час відкриття 44-го кінофестивалю "Молодість" кінематографісти з "Вавилон'13" отримали почесного "Скіфського оленя" за внесок в український кінематограф.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram