ГоловнаКультура

Мінкульт оголосив конкурс на посаду директора Національного центру Довженка (оновлено)

Утім, з оголошення не зрозуміло, хто буде судити учасників цього конкурсу

Мінкульт оголосив конкурс на посаду директора Національного центру Довженка (оновлено)
Фото: www.dovzhenkocentre.org

Міністерство культури оголосило конкурс на посаду директора Національного центру Олександра Довженка, що архівує та реставрує українські та зарубіжні фільми.

Про це повідомляє сторінка центру у Фейсбуці.

Оголошення про конкурс розмістили в офіційній газеті міністерства "Культура і життя" від 27 червня. Досі оголошення нема на сайті відомства - незважаючи на те, що конкурс є відкритим.

При цьому наголошують, що в оголошенні не зазначено, хто входить до складу експертної комісії, яка буде оцінювати проекти кандидатів на посаду директора центру. Крім того, як повідомили представникам центру в Мінкульті, публічне обговорення проектів розвитку також не передбачене.

Фото: Предоставлено Центром Довженко

Національний центр Довженка передрукував оголошення з газети на свій офіційний сайт.

У центрі зазначають, що одна з вимог оголошення - українське громадянство претендентів - суперечить нормам зарубіжних виборів директорів кіноархівів, на стандарти роботи яких центр Довженка хоче покладатися в майбутньому.

Заявки на конкурс можна подавати до 27 липня.

Нагадаємо, у середині березня заступник директора Національного центру Довженка Іван Козленко опублікував у своєму блозі на LB.ua відкритий лист, адресований міністрові культури Євгенові Нищуку. У цьому листі Козленко закликав провести відкритий конкурс на посаду директора центру й оцінити кандидатів за допомогою експертної комісії, що складається з професіоналів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram