ГоловнаКультура

Мінкульт розформував скандальний Департамент культурної спадщини

Відомство не могло звільнити Андрія Вінграновського, тому що він пішов на лікарняний

Мінкульт розформував скандальний Департамент культурної спадщини
Баннер, вывешенный активистами на заборе минкульта
Фото: Дарья Бадьер

Міністерство культури розформувало Департамент культурної спадщини та скасувало посади його керівників.

Про це відомство повідомило LB.ua у відповіді на інформаційний запит.

Раніше міністр культури Євген Нищук в інтерв'ю LB.ua заявляв, що міністерство проведе конкурс, щоб визначити, хто керуватиме департаментом.

Після зміни керівництва Мінкульту відразу ж постало питання про зміну ключових керівників на постах, зокрема, голів профільних департаментів. Притичина з Департаментом культурної спадщини полягала в тому, що його голова, Андрій Вінграновський, пішов на лікарняний ще наприкінці лютого.

У результаті в Мінкульті вирішили розформувати департамент - відповідно, постів, які займав Вінграновський, а також його заступники Віктор Вечерський та Сергій Тур, більше не існує.

Проте рішення про розформування скандального департаменту, який займався, серед іншого, видачею дозволів на забудову на місці історичних пам'яток, Мінкульт прийняв не через кадрову плутанину. За словами першого заступника міністра культури Олесі Островської-Лютої, департамент працював неефективно і принципи роботи міністерства у питаннях збереження культурної спадщини необхідно переглянути.

Як повідомила Островська-Люта у своєму фейсбуці, зараз міністерство займається розробкою прозорої схеми узгодження документів, пов'язаних з будівництвом або реконструкцією будівель в місцях історичного значення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram