ГоловнаКультура

Виселення кінотеатру "Жовтень" відклали

Сторони намагаються домовитися в позасудовому порядку

Виселення кінотеатру "Жовтень" відклали

Господарський суд Києва переніс розгляд справи про виселення кінотеатру "Жовтень", оскільки його представники і київська влада ведуть переговори про новий договір оренди поза судом.

Про це оголосила колегія суддів Господарського суду на засіданні 9 квітня, повідомляє INSIDER.

За словами суддів, Київміськрада в особі Департаменту комунальної власності КМДА передала лист, у якому пояснила, що питання передачі будівлі кінотеатру "Жовтень" в оренду ТОВ "Кіноман" (компанії-оператору) наразі узгоджують. Київська влада заявила, що сторони мають намір обійтися без суду.

"Департаментом комунальної власності Києва підготовлено проект рішення про передачу майнового комплексу кінотеатру "Жовтень" в оренду... Зараз проект проходить узгодження в КМДА. Просять надати можливість Київміськраді і сторонам вирішити спірне питання в позасудовому порядку", - йдеться в листі Київради до суду.

Однак прокурор Подільської прокуратури Ксенія Степаненко виступила проти такого рішення суду. За її словами, київська влада не надала прокуратурі жодних документів про переговори із "Жовтнем", хоча саме Подільська прокуратура представляє інтереси Київміськради в суді.

"Якщо буде позитивне рішення, то буде укладено договір оренди, отже, "Кіноман" на законних підставах перебуватиме в приміщенні. Нині немає жодного рішення Київміськради про те, щоб "Кіноман" знаходився в цих приміщеннях. Як і не існує судових рішень, які підтверджували б ці правові підстави", - сказала представник прокуратури.

Директор кінотеатру "Жовтень" Людмила Горделадзе пояснила, що колектив очікує виборів до Київради, після яких має відбутися сесія. Саме на ній депутати можуть остаточно вирішити, чи укладати договір оренди на приміщення кінотеатру з ТОВ "Кіноман".

"Після виборів мера і депутатів має зібратися сесія, і якщо навіть буде інший склад Департаменту комунального майна, вони зобов'язані винести це питання на сесію", - уточнила Горделадзе. При цьому вона наголосила, що в позитивному вирішенні практично не сумнівається, проте не виключає і фактор непередбачуваності розвитку подій.

"Майдан позитивно вплинув на розвиток цієї справи. І 12 лютого нас запросили в мерію до заступника голови КМДА Олександра Пузанова й запропонували мир. Ми були завжди згодні на мир", - додала Горделадзе.

Директор "Жовтня" також повідомила, що листи на підтримку кінотеатру, які підписали 4 тис. глядачів, передали в Департамент комунальної власності КМДА. Однак жодної відповіді колектив кінотеатру не отримав.

Нагадаємо, позов про виселення ТОВ "Кіноман" - оператора кінотеатру "Жовтень" - на Подолі ще в грудні 2013 року подала Подільська прокуратура в інтересах Київміськради. Київська влада стверджувала, що компанії нібито не має правових підстав на оренду кінотеатру.

"Жовтень" працює з 1931 року і є одним з найстаріших кінотеатрів Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram