ГоловнаКультура
Спецтема
Дневник Docudays UA

Український фільм став одним із призерів 11-го кінофестивалю Docudays

Кінофестиваль Docudays оголосив переможців

27 березня в столичному Будинку кіно відбулася церемонія закриття 11-го кінофестивалю Docudays.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

На церемонії оголосили переможців конкурсів кінофестивалю DOCU/Життя, DOCU/Право і DOCU/Коротко, а також відзначили фільми, які отримали спеціальні нагороди. Переможцем конкурсу DOCU/Життя стала російська картина "Останній лімузин" режисерки Дарії Хльосткіної. Фільм розповідає про працівників автомобільного заводу, які в умовах кризи продовжують працювати і зберігати завод на плаву. За словами журі, нагороду присуджено за талановито виконаний фільм й ідеальний добір героїв.

Спеціальні нагороди конкурсу DOCU/Життя журі (Симона Бауман, Борис Мітич і Кріс Макдональд) присудили українському фільму "Захід" (реж. Валентин Васянович) і канадській картині "Нічна робота" (реж. Девід Едмонд і Ешлі Сабін).

Кращим фільмом у конкурсній програмі DOCU/Право визнано "Материнську мрію" Валері Гуденус. Ця робота присвячена темі сурогатного материнства, надіям і очікуванням жінок під час вагітності. Журі секції відзначає глибоко особистісне та проникливе сприйняття проблеми режисером. Крім того, спеціальної нагороди удостоїли стрічку "Зона без вогню: Убивчі поля Шрі-Ланки" британця Каллема Макрея і "Капітана і його пірата" Енді Вольфа.

Фільм-переможець у конкурсі DOCU/Коротко - стрічка "Лізо, йди додому" литовської режисерки Оксани Бурої, яку відзначили за поетичну чутливість і повагу до людських таємниць. Спеціальні нагороди отримали так само режисер Анетта Копач за фільм "Йоанна" та Лідія Шейніна за короткометражку "Мама".

Стрічка "Далекобійник і лис" Араша Лахуті отримала нагороду студентського журі за оптимістичну історію про хобі завдовжки в життя.

Фаворитом глядацьких симпатій стала короткометражка "Йоанна" Анетти Копач, яку визначили шляхом глядацьких голосувань. Цього року призовий фонд номінації глядацьких симпатії становив 15 660 гривень.

Організатори Docudays також обрали свого переможця. Премію ім. Андрія Матросова отримала стрічка "Щоденник подорожі" Петра Стасика.

Нагадаємо, Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини 11 Docudays UA проходив у Києві з 21 по 28 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram