ГоловнаКультура
Спецтема
Дневник Docudays UA

У Києві відкрився знаменитий фестиваль документального кіно Docudays

Фільмом відкриття став "Євромайдан. Чорновий монтаж"

У п'ятницю, 21 березня, у столичному Будинку кіно відбулося відкриття ХІ Фестивалю документального кіно про права людини Docudays.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

На церемонії відкриття, ведучими якої стали журналісти Наталя Гуменюк і Андрій Сайчук, показали добірку відеоматеріалів українських режисерів "Євромайдан. Чорновий монтаж". Кадри, зафіксовані режисерами, відобразили всі події українського протесту, який почався 4 місяці тому на Майдані Незалежності.

Багато хто зазначає, що фестиваль Docudays став однією з найбільш очікуваних подій весни: на відкритті в Будинку кіно був "переаншлаг", люди сиділи на підлозі і стояли в проході.

Що дивитися на ХІ кінофестивалі Docudays

Крім того, на відкритті кіноогляду виступила українська актриса і співачка Мар'яна Садовська, яка приїхала на запрошення організаторів із Кельна. Вона виконала кілька пісень після показу фільму.

Церемонія відкриття завершилася виконанням національного гімну.

Нагадаємо, ХІ фестиваль документального кіно про права людини Docudays триватиме до 28 березня. Покази пройдуть у Будинку кіно, а також у кінотеатрах "Київ" і "Кінопанорама". Окрім показів, у рамках фестивалю пройдуть фотовиставки, майстер-класи та круглі столи. Вхід на покази безкоштовний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram