ГоловнаКультура

Активісти намагаються проникнути до Міністерства культури

Участникам акції ніхто не відчиняє двері

Група активістів намагається захопити будівлю Міністерства культури.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Причина їхнього вчинку до кінця не зрозуміла, також не повідомляють і кінцеву мету. Учасники акції стукають по черзі в усі двері в надії, що хто-небудь їм відкриє, незважаючи на вихідний день.

У підсумку активісти заблокували всі входи і виходи сміттєвими баками. В одному з них знайшли стопку документів, важливість яких наразі не вивчена.

Нагадаємо, вчора студентам вдалося захопити будівлю Міністерства освіти, висунувши міністерству цілу низку вимог: припинити заняття у ВНЗ до врегулювання конфлікту на Майдані, припинити репресії проти студентів, що підтримують Майдан, відсторонити від виконання обов'язків міністра освіти Дмитра Табачника та звільнення його заступника Євгена Сулима, узгодження кандидатури нового міністра і його заступника, які відповідатимуть за вищу освіту, зі студентським співтовариством, ухвалити до кінця нинішньої сесії Верховної Ради закон "Про вищу освіту" в редакції "групи Згуровського" (законопроект № 1187-2), забезпечення ефективного розслідування актів насильства і всіх інших випадків незаконних репресій в Україні за період від 30 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram