ГоловнаКультура

Джордж Клуні про Євромайдан: "Це буде довга боротьба"

Відомий голлівудський актор і режисер на Берлінському кінофестивалі прокоментував ситуацію в Україні

Джордж Клуни презентував на 64-му Берлінському кінофестивалі свій новий фільм "Мисливці за скарбами", де він також зіграв одну з головних ролей. На прес-конференції в Берліні актор прокоментував свою підтримку Євромайдану.

Фото: EPA/UPG

Зокрема, у відповідь на питання української журналістки Наталії Фібріг про те, чому він підтримує українських протестувальників, Джордж Клуні зазначив, що вважає важливим "висловити ідею, що люди борються в надії на самовизначення".

Він також заявив, що знайомий з братами Кличками - "з часів зйомок фільмів про "друзів Оушена" - і підтримує з ними зв'язок. "Але я також стежив за справою Юлії Тимошенко і знаю, що вона сидить у в'язниці з політичних причин, а не через те, що скоїла злочин, - додав актор. - Як правило, цей факт губиться в потоці новин, тому я вирішив висловити свою підтримку".

Джордж Клуні також заявив, що підтримує протестувальників в Україні і сказав, що знає, що "вони у важкій ситуації". "Це буде довга боротьба", - додав він.

Нагадаємо, раніше Клуні прийшов на прес-конференцію, присвячену його фільму, у футболці з портретом Юлії Тимошенко, а також записав відеозвернення до протестувальників на Майдані, в якому висловив їм свою підтримку.

Прем'єра фільму "Мисливці за скарбами" (The Monuments Men) пройшла в рамках Берлінського кінофестивалю 8 лютого. Це п'ята за рахунком режисерська робота Джорджа Клуні. Фільм заснований на реальних подіях і розповідає про роботу загону кураторів та фахівців із мистецтва під час Другої світової війни. Вони рятували картини і скульптури від нацистів, які звозили предмети мистецтва з усієї Європи спеціально для колекції Адольфа Гітлера. Ті картини, які не подобалися Гітлерові, знищували, тому головним завданням "мисливців" був порятунок культурної спадщини.

В український прокат "Мисливці за скарбами" виходять 20 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram