ГоловнаКультура

Кінотеатр "Жовтень" просить киян захистити його від виселення

Міська влада має намір виселити з приміщення "Жовтня" організаційний центр

Кінотеатр "Жовтень" просить киян захистити його від виселення
Фото: molodist.com

Найстаріший у Києві кінотеатр "Жовтень" звернувся до мешканців столиці з проханням захистити його від виселення.

Це звернення зумовлене продовженням конфліктної ситуації довкола оренди приміщення, повідомляє сайт кінотеатру.

"Міська влада погрожувала ТОВ "Кіноман", яке є організаційним центром "Жовтня", виселити його з історичного приміщення кінотеатру. У жовтні 2013 року більш ніж 500 глядачів "Жовтня" і гостей кінофестивалю "Молодість" звернулися до голови Київської міської державної адміністрації з проханням не допустити виселення ТОВ "Кіноман" і позитивно вирішити спірні питання навколо кінотеатру", - сказано в повідомленні.

Однак, незважаючи на це, 4 грудня в Господарський суд міста Києва було подано позов про виселення ТОВ "Кіноман".

"Позивачем виступила Київська міська рада, а її інтереси представляє перший заступник прокурора Подільського району м. Києва. Позов ініціював Департамент комунальної власності м. Києва", - повідомили в кінотеатрі.

18 лютого 2014 року розпочнеться розгляд цієї судової справи за суттю. У "Жовтні" заявляють, що хочуть, щоб суд розглядав спірні питання максимально прозоро і щоб громадськість була поінформована про перебіг справи стосовно "одного з найстаріших кінотеатрів Києва".

Також колектив кінотеатру звернувся до киян із проханням підписати звернення до секретаря міськради Києва Галини Гереги.

"Ми запрошуємо всіх небайдужих киян підписати звернення до заступника київського міського голови - секретаря Київської міської ради Г. Ф. Гереги. Звернення спрямоване на те, щоб заборонити виселення ТОВ "Кіноман" із приміщення кінотеатру "Жовтень" і схвалити відповідний договір оренди. Підписати звернення можна у фойє кінотеатру "Жовтень" з 11:00 до 22:00", - повідомляє сайт кінотеатру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram