ГоловнаКультура

На "Молодості" відбулася прем'єра "Істальгії"

Фільм-учасник основного конкурсу від України показали пресі та глядачам.

ВІДЕО: Макс Левін

"Істальгію" Дарії Онищенко показали 25 жовтня в кінотеатрі "Київ". Фільм представили режисер Дарія Онищенко і продюсери Марія Говоруха та Ганна Паленчук.

На прес-конференції "Істальгії" Дарія Онищенко розповіла, що її фільм - це соціальна драма, яка показує проблеми еміграції українців з іншого боку. "Головний герой, боксер із Сербії, який живе 12 років у Німеччині, почувається ізольованим від німецького суспільства", - розповідає Дарина про персонажа, якого зіграв австрійський актор Карл Маркович.

"Для мене це дуже актуально, адже я сама живу 7 років у Німеччині. Там я зустрічаю своїх співвітчизників, які приїхали за кордон в очікуванні якихось золотих гір, але їхні очікування не виправдовуються. Крім того, нам хотілося показати, що є молоде покоління, яке не бажає їхати з рідних країв. Адже батьківщина не завжди має бути красивою".

Творці фільму повідомили, що два дні тому відбулася світова прем'єра "Істальгії" - нею відкрився кінофестиваль в Хофі (Німеччина).

Незважаючи на те, що тема еміграції - одна з головних в "Істальгії", Дарина Онищенко зазначає, що їй не хотілося знімати похмуру соціальну драму: "Соціальна проблематика для мене не є основною. Головне для мене - відносини між людьми. Адже головна героїня "Істальгії" - жінка, яка дуже сумує за своїм сином". Голова Держкіно Катерина Копилова зазначила, що фільм є першим повноцінним прикладом ко-продукції між Україною та європейськими країнами. Нагадаємо, фільм знімали за співробітництва України, Сербії та Німеччини.

Плани прокату "Істальгії" в Україні поки невідомі. Картина є повнометражним дебютом Дарії Онищенко, її дипломною роботою і бере участь в

основному конкурсі 42-го кінофестивалю "Молодість".

ФОТО: Макс Левін

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram