ГоловнаКультура

В Україні з'явилися національні супергерої в коміксах

За словами авторів, книга присвячена 290-й річниці з дня народження Григорія Сковороди.

В Україні з'явилися національні супергерої в коміксах
Фрагмент иллюстрации к комиксам «Даогопак: Анталийская гастроль»

Незабаром на полицях книжкових магазинів з'явиться перший том книги-альбому "Даогопак" про турецькі пригоди українських характерників.

Авторами коміксу стали Максим Прасолов, Олег Колов і художник Олексій Чебикін. Перший том книги під назвою "Даогопак: Анталійська гастроль" випустило видавництво "Небесний ключ", уже незабаром він надійде в продаж.

"Даогопак" - комікс-блокбастер про пригоди козаків-характерників із лицарського ордену магів і майстрів бойових мистецтв Запорізької Січі. Це книга про взаємодопомогу, про любов до власної країни, про вміння творити історію", - зазначають автори книги.

За їхніми словами, комікс присвячено 290-й річниці з дня народження Григорія Сковороди.

Головний герой книги - козак Олесь Сковорода, син Запорозького Коша і загальний улюбленець. "Сковорода чудово володіє технікою стрибкового бою, а у "вертушці" вражає 4 ворогів одразу. Відзначений спеціальним оберегом Січових Старців", - повідомляють видавці. У першому томі книги він проходить післядипломну бойову практику від Кафедри контррозвідки і шпигунства Січової Бурси.

Головна героїня - дівчинка-ніндзя Арі-сан - сирота, донька шляхетного офіцера імператорського палацу Японії, своєрідна алюзія на українську Роксолану. Японська дівчинка привносить даоську тематику в комікс. Арі-сан втратила своїх батьків під час приходу до влади сьогунів. "Володіє знаннями про отрути, технікою перетворення і може розуміти емоції людей без слів. Уміє вести бій будь-якими підручними засобами в закритих приміщеннях. Була подарована від гріха подалі сьогунів Токугава турецькому Султанові на знак подяки за секрет дублення шкіри для лат", - розповідають автори книги.

Дія книги розгортається на території сучасної Туреччини. Однак головним негативним героєм книги є не очільник Турецької імперії Лю Султан, а головний його радник - Візир, який був "при дворі" ще за часів батька Лю Султана.

"Лю Султан хоче миру, тому що під час війни потрібно постійно працювати. Султан більше любить розважатися і будувати палаци, спустошуючи тим самим державну казну. А Візир - навпаки, дуже жорстокий, злопам'ятний і скупий. Він мріє захопити Султанат і взагалі весь світ", - розповіли автори книги.

За словами творців, обсяг першого тому коміксу про боротьбу сил Добра і Зла - 60 сторінок, на яких розмістилося близько 400 ілюстрацій. Загалом заплановано випустити три томи пригод про козаків-характерників.

Як зазначили автори, зараз друзі проекту створили анімаційний трейлер першого тому коміксів, музику для якого написав Антон Байбаков, а вокаліст гурту "Кому Вниз" Андрій Середа начитав текст.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram