ГоловнаКультура

Фестивалі на Співочому полі шкодять Лаврським печерам

У Варязьких печерах проводитимуть роботи зі зміцнення.

Фестивалі на Співочому полі шкодять Лаврським печерам

Фестивалі, які проводять на Співочому полі в Києві, завдають шкоди нижнім Лаврським печерам. Про це в інтерв'ю LB.ua розповів новий генеральний директор Києво-Печерського заповідника Любомир Михайлина.

"Реставрацію такого заповідника, як Лавра, потрібно проводити постійно, - говорить Михайлина. - Оглядати щотижня стіни, дахи - можливо, десь тріщина з'явилася, десь щось облупилося. Сьогодні в першу чергу вимагають уваги Варязькі печери нижньої Лаври. Ми спільно з монастирем плануємо проводити там роботи". Любомир Михайлина пояснив LB.ua, що ці печери розміщені за межами стін Лаври - під Співочим полем. І, як виявилося, потерпають через фестивалі, які проводять на Співочому полі.

"Фестивалі збільшують ризик обвалів, - додала під час інтерв'ю прес-секретар заповідника Марина Ситник. - Ми разом із монастирем вже розробили і затвердили документацію щодо необхідних робіт".

.

Нагадаємо, 5 вересня Любомира Михайлину було призначено на посаду генерального директора Києво-Печерського заповідника. Попереднього генерального директора - Вікторію Лісничу - звільнено зі скандалом, але вона намагається поновитися  на посаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram