ГоловнаКультура

Директор Києво-Печерського заповідника взяв перерву для вивчення ситуації

Любомир Михайлина обіцяє уникнути юридичних невідповідностей.

Директор Києво-Печерського заповідника взяв перерву для вивчення ситуації
Фото: molbuk.ua

Новий гендиректор одного з найбільших заповідників країни спочатку вивчить ситуацію, а потім вже прийматиме рішення.

Про це повідомив новий глава Києво-Печерського заповідника Любомир Михайлина.

За його словами, наразі важко сказати про конкретні плани і фронт робіт, оскільки потрібно як слід ознайомитися з ситуацією в установі. До того ж це стосується як управлінських, так і кадрових питань, що викликали безліч пересудів протягом останніх декількох місяців.

Зокрема, Михайлина підтвердив, що в заповіднику продовжують працювати люди, діяльність яких не так давно практично викликала бунт у колективі, але і тут рішення будуть прийматися після вивчення всіх юридичних нюансів, які супроводжували їх призначення та звільнення. "Щодо їхньої подальшої долі - життя покаже. Мені потрібно розплутати весь цей клубок, щоб знову не породити хвилю юридичних невідповідностей. Наразі мало часу пройшло: потрібно зорієнтуватися, вивчити ситуацію, а потім приймати якісь рішення", - зазначив Михайлина.

Також він висловив упевненість, що колектив Хотинської фортеці, яку Михайлина очолював до переїзду в Київ, зуміє себе проявити і з новим керівництвом. "Нехай не нудьгують: потрібно засукати рукава і продовжувати справу. Колектив там бойовий, згуртувалися за останні роки. Правда, завдання складні, але дорогу долає той, хто йде. Думаю, їм це під силу", - зазначив Михайлина.

Нагадаємо, 5 вересня міністр культури Михайло Кулиняк підписав указ про призначення на посаду генерального директора Києво-Печерського заповідника колишнього директора Хотинської фортеці Любомира Михайлина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram