ГоловнаКультура

У запасниках американського музею випадково знайшли картину Пікассо

Роботу відомого художника виставлять на аукціоні.

У запасниках американського музею випадково знайшли картину Пікассо
Фото: inforing.net

У запасниках Музею образотворчих мистецтв, історії та науки Евансвілля у штаті Індіана виявили картину Пабло Пікассо "Сидяча жінка в червоному капелюсі".

Полотно зберігалося в музеї з 1963 року, проте через помилку його помістили в запасники, повідомляє 14 News.

Картину подарував музею відомий промисловий дизайнер Раймонд Лоуї, який придбав її в 1950-х роках. Під час передавання картини в документах сталася плутанина, внаслідок чого її визнали роботою невідомого художника, натхненного Пікассо, і помістили у сховище - хоча на полотні стояв підпис автора.

Помилку вдалося виявити лише нещодавно, після того як до музею звернувся представник нью-йоркського аукціонного дому Guernsey's, який досліджував творчість Пікассо. Коли справжність картини підтвердили, рада директорів музею вирішив продати її, оскільки в Евансвіллі сумніваються, що їм удасться забезпечити належні умови зберігання для такого цінного твору мистецтва.

"Сидяча жінка в червоному капелюсі", датована приблизно 1954-1956 роками, виконана в техніці gemmail із просвітчастого скла. Цю техніку розробив французький художник Жан Кротті в 1930-х роках, Пікассо цікавився нею і був одним з небагатьох відомих художників, хто працював у ній.

Картину продасть аукціонний будинок Guernsey's, за неї розраховують виручити не менш ніж декілька мільйонів доларів.

Як повідомляли раніше, літографію Пікассо, вкрадену в Лазаренка, знайшли під парканом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram