ГоловнаКультура

У Києві відкриють пам'ятник Віктору Цою

Міська влада має намір провести конкурс проектів.

У Києві відкриють пам'ятник Віктору Цою
Фото: starslife.com.ua

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов заявляє про намір провести в столиці творчий конкурс проектів пам'ятника поетові та музиканту групи "Кіно" Віктору Цою.

Як повідомили в прес-службі КМДА, пам'ятник планують встановити на озері Тельбін біля відомого "дерева Цоя".

У повідомленні наголошено, що 21 червня кумиру 1980-х Віктору Цою виповнилось би 50 років. Як відомо, саме на березі озера Тельбін улітку 1986 року В. Цой разом із музикантами з "Кіно" брав участь у зйомках свого першого фільму - дипломної роботи київського режисера Сергія Лисенка.

Саме плакуча верба на березі, де і розгортався сюжет фільму, стала неофіційним місцем паломництва шанувальників творчості В. Цоя.

"Київ повинен мати карту місць, пов'язаних із відомими особистостями, які жили і працювали в столиці в різні часи й епохи. Скрізь повинні бути покажчики, а туристичні карти - оновлені. Початком реальних дій у цьому напрямі стане захист відомого "дерева Цоя" на озері Тельбін та облаштування цієї території в рамках міського проекту благоустрою району озера Тельбін, який реалізують уже сьогодні", - сказав О. Попов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram