ГоловнаКультура

Центр Леся Курбаса в Києві виселяють

Театральний центр змушують виїхати з приміщення в самому центрі Києва.

ДКП "Київжитлоспецексплуатація" подало до Господарського суду Києва заяву про виселення Національного центру театрального мистецтва ім. Леся Курбаса з його приміщення за адресою вул. Володимирська, 23-В.

Про це від колективу Центру повідомила Неллі Корнієнко.

"На нашу думку, замах комунальних організацій міста на державну власність, та ще й в такому розмірі, - акція незаконна", - зазначила вона.

Сьогодні збільшена державою площа аварійного колись будинку становить 1257,5 кв.м. За словами Корнієнко, на будівництво і придбання театрального обладнання протягом 1999-2000 років було витрачено капітальних видатків з державного бюджету України на суму близько 6 млн гривень.

"Найприкріше, що цей акт комунального вандалізму відбувається не тільки всупереч законам і указам Президента, але й як навмисне приурочений на виконання Постанови Верховної Ради про вшанування ювілею Леся Курбаса", - зазначила вона.

У зв'язку з цим колектив центру написав відкритого листа голові КМДА Олександру Попову. "Мова йде про виселення, а потім про фактичне закриття Центру... Звертаємося до Вас з проханням втрутитися і забезпечити або передачу будівлі державі, або укладення договору оренди", - наголошується у листі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram