ГоловнаКультура

Сьогодні в Баку офіційно відкриють Євробачення

Україну на конкурсі представляє співачка Гайтана.

Сьогодні в Баку офіційно відкриють Євробачення

Сьогодні, 19 травня, ввечері в Баку відбудеться офіційне відкриття 57-го міжнародного конкурсу пісні "Євробачення-2012".

Відкриття відбудеться в центрі міста, неподалік від спеціально побудованого для цього концертного комплексу Baku Crystal Hall, де відбудуться основні події пісенного змагання.

На відкриття запрошені делегації всіх 42 країн-учасниць "Євробачення", які, випереджаючи урочисту церемонію, пройдуть по червоній килимовій доріжці перед численними фанатами і пресою.

Символ конкурсу цього року - вогняна квітка, а слоган - Light your fire! ("Розпали свій вогонь!"). Цими малюнками і написами прикрашений весь центр міста, а на площі біля Старого міста встановлена величезна неонова куля з емблемою конкурсу, яка крутиться навколо своєї осі та нагадує планету Земля, яка охоплена лихоманкою "Євробачення". Крім того, набережна міста, що вважається основним місцем для дозвілля мешканців і гостей столиці Азербайджану, освітлена ліхтарями у формі головної емблеми пісенного конкурсу - серця.

Основні заходи "Євробачення" відбудуться 22 і 24 травня - півфінали, і 26 травня - фінал.

Під час півфіналів буде визначена двадцятка фіналістів. Крім того, на сцену Baku Crystal Hall 26 травня вийдуть учасники, які представляють країни "Великої п'ятірки" - Німеччину, Іспанію, Великобританію, Францію та Італію, і виконавиця з Азербайджану. Переможців конкурсу оберуть за допомогою професійного журі та глядацького голосування.

У першому півфіналі на сцену Baku Crystal Hall вийдуть представники Росії, Чорногорії, Ісландії, Греції, Латвії, Албанії, Румунії, Швейцарії, Бельгії, Фінляндії, Ізраїлю, Сан-Марино, Кіпру, Данії, Угорщини, Австрії, Молдови та Ірландії. У другому півфіналі змагатимуться учасники з Сербії, Македонії, Нідерландів, Мальти, Білорусі, Португалії, України, Болгарії, Словенії, Хорватії, Швеції, Грузії, Туреччини, Естонії, Словаччини, Норвегії, Боснії та Герцеговини, Литви.

Як повідомляли, Україну на конкурсі "Євробачення" в Баку представляє співачка Гайтана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram