ГоловнаКультура

Попов збереже "Київ у мініатюрі"

Глава КМДА особисто вирішить проблему.

Попов збереже "Київ у мініатюрі"
Фото: Макс Левин

Столична влада візьме під опіку парк "Київ у мініатюрі" та сприятиме його розвитку.

Про це під час огляду музею сказав глава КМДА Олександр Попов.

За його словами, приватний музей нині передусім потребує узаконення статусу. Глава міськадміністрації пообіцяв особисто цьому посприяти, повідомляє офіційний сайт КМДА.

"Я не допущу знищення неповторного куточка київської культури. Місто повинне підтримувати та сприяти таким чудовим приватним ініціативам. Переконаний, ми зможемо допомогти розширити експозиції парку та здобути для нього належний статус", – сказав Попов під час візиту до парку "Київ у мініатюрі".

Нагадаємо, кілька тижнів тому керівництво парку заявило про загрозу його закриття через непомірно високу орендну плату на землю, яку встановила Київрада. Дізнавшись про це, голова КМДА Олександр Попов пообіцяв особисто вирішити проблему та не допустити закриття музею. Очільник міськдержадміністрації ініціюватиме перед Київрадою встановлення символічної орендної плати на землю та підписання з керівництвом приватного музею меморандуму про співпрацю, який передбачатиме підтримку парку з боку міської влади.

Парк "Київ у мініатюрі" розташований на теріторії Гідропарку в Дніпровському районі століці. Його експозіція, розташована на площі 1,8 га, понад півсотні макетів будівель Києва, виконаних зі спеціального пластику у співвідношенні 1:33.

"Київ у мініатюрі" – це приватна ініціатива, музей створено виключно за кошти інвестора. Діти до 8 років, пенсіонери, діти-інваліди, учасники ВВВ, учасники та ліквідатори аварії на ЧАЕС мають можливість відвідувати його безкоштовно.

Парк відкрито влітку 2006 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram