ГоловнаКультура

У Києві закривають театральні каси

Неприбуткові заклади культури вирішили ліквідувати.

У Києві закривають театральні каси

Київрада збирається ліквідувати муніципальні театральні каси.

Про це повідомляє голова комісії Київради з питань культури і туризму Олександр Бригінець. За його інформацією, вже є відповідний проект рішення Київради. Йдеться про проект рішення "Про припинення діяльності комунального підприємства виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) "Дирекція театрально-концертних і спортивно-видовищних кас".

"Насправді театральні каси треба не закривати, а поставити в центрі міста і в кожному районі столиці, щоб всі мали можливість купувати квитки поруч із домом. Тим паче, що Стратегія розвитку Києва передбачає збільшення відвідування театрів в 3,5 разу", - зазначив Бригінець.

До неприбуткових закладів культури, які, на думку депутата, також можуть ліквідувати, належать музично-драматичний циганський театр "Романс", Київська мала опера, Парк культури і відпочинку "Гідропарк", Центральний парк культури і відпочинку, кінотеатр "Загреб", кінотеатр "Київкінофільм", ДКП "Екран", Музей театрального, музичного та кіномистецтва України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram