ГоловнаБлогиБлог Юрія Солов'я

Профільний Комітет Парламенту підтримує запровадження обов'язкової накопичувальної пенсійної системи в Україні

1 січня 2019 року, саме з цієї дати в Україні повинна бути запроваджена обов'язкова накопичувальна пенсійна система. Профільний Комітет Верховної Ради України практично одноголосно підтримав відповідну поправку до пенсійної реформи. Надалі справа за Парламентом. Чи важливо це?

Фото: Макс Требухов

Запровадження обов'язкової накопичувальної пенсійної системи в Україні на мою думку є ключовою економічною реформою. І справа не тільки в тому, що вона повністю змінює парадигму відносин "людина-держава" при якій сьогодні людина своє майбутнє пов'язує з державою, а в тому, що майбутнє пенсійне забезпечення буде залежати виключно від самої людини.

Перш за все це колосальний інвестиційний ресурс, який отримає українська економіка. Вже сьогодні розмір пенсійних активів в світі понад 34 трлн. доларів. За нашими підрахунками, наступні 10 років, після впровадження обов'язкової накопичувальної пенсійної системи в українську економіку надійде понад 500 мільярдів гривень. 

Ці кошти можуть бути спрямовані в довгострокове кредитування українського бізнесу, купівлю сільськогосподарської землі, фондовий ринок, а також в облігації внутрішньої державної позики, кошти від випуску яких носитимуть інвестиційний характер. Даний фінансовий ресурс не просто працюватиме в українській економіці, а він щорічно приноситиме інвестиційний дохід кожному майбутньому пенсіонеру.

Дану ідею підтримує 59 народних депутатів, які вже виступили співавторами відповідного проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування» реєстраційний №6677.

Впевнений, якщо нам вдасться зберегти цей «маяк» - 1 січня 2019 року, державу очікує одна з наймасштабніших соціально-економічних реформ.

Юрій Соловей Юрій Соловей , Народний депутат України, група партії "УДАР", фракція БПП
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram