До 2020 року усі дороги в Ірпені будуть європейськими

Після двох місяців ремонту в Ірпені відкрито вулицю Грибоєдова. Насправді ми зробили набагато більше, ніж асфальтне покриття, розмітку і тротуари. Зсередини прокладено якісне водовідведення. А це означає, що дорога прослужить довше і на ній не буде калюж. Наразі в Ірпені продовжують ремонтувати ще 10 вулиць.

Фото: Надано Володимиром Карплюком

Вулиця Грибоєдова – це перша центральна вулиця міста, під якою зроблено сучасне водовідведення. Таку технологію надалі ми будемо застосовувати під час ремонту кожної вулиці в Ірпені. Кілька днів тому в місті також завершили ремонт дороги по вулиці Гагаріна, на якій вперше у місті поклали полімерасфальт. За оцінкою фахівців, таке покриття є надійнішим і міцнішим. Якщо це сучасне покриття себе виправдає, будемо застосовувати його й надалі.

Загалом зараз у процесі капітального ремонту в Ірпені перебуває 10 доріг загальною протяжністю близько 15 км. Це вулиці Садова, Натана Рибака, Сергія Нігояна тощо. Ще стільки ж потребують оновлення. Серед них одна з найдовших вулиць міста протяжністю понад 3 км. – Підгірна. На її капітальну реконструкцію уже виділено майже 18 млн. грн. Найближчим часом повністю відремонтуємо і вулицю Українську, яка відома постійними величезними і глибокими калюжами. На її оновлення у бюджет заклали понад 2 млн. грн. В цілому від початку року на ремонти доріг витрачено понад 50 млн.грн.

Найбільше, на сьогодні, ірпінчан цікавить реконструкція центральної частини міста – вулиці Шевченка. Там зараз ведеться дуже багато робіт. Замінюють старі комунікації: і електромережу, і систему тепломереж. Окрім цього знята вся стара бруківка з пішохідних частин вулиці. Закінчити реконструкцію вулиці Шевченка і головної площі Ірпеня плануємо вже до Дня міста.

Слід сказати і про дорожню розмітку. В Ірпені вона є не тільки на відновлених вулицях. З середини квітня силами КП «Управління житлово-комунального господарства» протягом кількох тижнів розмітка була нанесена по всьому Ірпеню, адже – це не просто красиво, це одна із запорук безпеки дорожнього руху.

У стратегічному плані розвитку міста ми запланували закінчити капітальний ремонт усіх доріг, які цього потребують, до 2020 року. Але ми сподіваємося виконати роботу швидше. Адже рівні якісні дороги – це не тільки ознаки європейського успішного населеного пункту. Це, перш за все, безпека мешканців та гостей Ірпеня.

Володимир Карплюк Володимир Карплюк , засновник Фонду відновлення Ірпеня
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram