Медицина Ірпеня: коли до сімейного лікаря рукою подати

Сьогодні в Ірпені відкрилася третя амбулаторія сімейної медицини. Відтепер мешканцям віддаленого від центру мікрорайону, відомого у місті під назвою СМУ, для отримання першої медичної допомоги не треба буде їхати двома маршрутками.

Фото: Надано Володимиром Карплюком

На відкриття амбулаторії загальної практики сімейної медицини на вулиці Северинівській у місті чекали найдовше. На відміну від двох інших амбулаторій, які ми відкрили на базі уже не нових, але реконструйованих приміщень, цей заклад працюватиме на першому поверсі сучасної новобудови. Що дуже важливо – вона розташована у тій частині міста, яка фактично відрізана від усіх медичних закладів залізничною колією. І тому до цього часу мешканцям мікрорайону доводилося найдовше добиратися до лікаря.

Площа приміщення нової амбулаторії – 400 кв. метрів. Тут прийматимуть сімейні лікарі, педіатри, працюватиме кабінет для щеплення, маніпуляційний та процедурні кабінети. Всього обслуговуватимуть майже 10 000 пацієнтів – найбільше серед інших міських закладів первинної медицини.

Слід наголосити, що з дня відкриття до фактичної роботи амбулаторії має пройти ще кілька тижнів. Існує певна процедура введення в експлуатацію нового приміщення медичного призначення. Спершу потрібно це приміщення повністю підготувати і лише після цього подавати документи до Міністерства охорони здоров’я для отримання ліцензії на діяльність. Як тільки амбулаторія отримає дозвільну ліцензію – одразу почне роботу! Зазвичай така процедура займає близько 3-4 тижнів.

Амбулаторія на Северинівській – це ще одна ланка мережі медичних закладів, що доступні містянам на близькій відстані і здатні забезпечити кваліфіковану первинну медичну допомогу кожному мешканцю Ірпеня. Особливо важливі такі заклади для матерів з дітьми та людей похилого віку, яким незручно, а часом і дуже важко, долати великі відстані, щоб потрапити на прийом до лікаря. Наразі, це остання амбулаторія із запланованих у Стратегічному плані розвитку міста до 2020 року. Ми справилися з поставленим завданням навіть швидше, аніж очікувалося.

Тішить, що в Ірпені успішно розвивається і первинна, і вторинна ланки медицини. Ми докладаємо чимало зусиль, щоб чимшвидше створити сучасний медичний центр. Плануємо, що будівництво першої черги медцентру з пологовим відділенням, патологією вагітних, дитячим стаціонаром та реанімацією, діагностичним центром ми закінчимо вже до кінця цього року.

Це та багато інших питань сьогодні обговорюють медики та перші особи області на медичному форумі, що проходить в Ірпені.

Володимир Карплюк Володимир Карплюк , засновник Фонду відновлення Ірпеня
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram