Ірпінь зробив ще один крок до міста здоров’я

Ми відкрили першу амбулаторію сімейної медицини. Зробили ще один крок до перетворення Ірпеня на місто здоров’я. Нова амбулаторія обслуговуватиме понад 9000 пацієнтів.

Фото: Надано Володимиром Карплюком

Облаштували її у комунальній будівлі, яка раніше використовувалася прокуратурою міста. Приміщення повністю реконструювали, обладнали нові медичні кабінети, придбали сучасне устаткування для роботи п’яти сімейних лікарів і двох педіатрів. У дворі для діточок установили ігровий майданчик.

Фото: Надано Володимиром Карплюком

І все – за рахунок бюджету розвитку міста. Для громади Ірпеня це було чергове маленьке свято, а для нашої команди – чергове підтвердження обраного курсу на покращення якості медичних послуг в регіоні. З перших днів моєї роботи на посаді міського голови медицина була визначена однією з пріоритетних галузей у місті. Ми вже відкрили сучасну дитячу поліклініку, рівних якій немає у нашій державі.

Розпочали реконструкцію дитячої лікарні. В Ірпені буде не лише оновлене стаціонарне відділення, а й одна з найкращих в Україні дитячих реанімацій. Ми придбали нове хірургічне обладнання вартістю вісімдесят тисяч доларів для травматологічного відділення центральної міської лікарні. Тепер тут роблять операції, про які в багатьох містах України лише мріють. Далі готуємо до відкриття ще дві нові амбулаторії.

Фото: Надано Володимиром Карплюком

Але ми прекрасно розуміємо, що і обладнання, і ремонт нічого не варті без гарних лікарів. Тому не лише покращуємо умови праці медичних працівників, а й посилюємо їх соціальний захист, розробляємо систему мотивації і запроваджуємо програму підвищення кваліфікації. Ми хочемо, щоб наші лікарі професійно розвивалися. Вже цього літа запланували освітню подорож ірпінських лікарів до Відня та Праги з метою вивчення європейського досвіду.

Я переконаний, що все це в комплексі допоможе зробити ірпінців здоровішими, а з Ірпеня почне розвиватися здорове українське суспільство.

Володимир Карплюк Володимир Карплюк , засновник Фонду відновлення Ірпеня
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram