ГоловнаБлогиБлог Виктора Неганова

Кривава стрілянина у Закарпатті та нові здобутки клану Шимонів

Вже понад рік минув з моменту кривавих розбірок між угруповуваннями контрабандистів за участтю представників Правого Сектору, які сталися 11.07.2015 у м. Мукачеве на території бази відпочинку народного депутата Михайло Ланьо. Організатори та ключові фігури цієї ситуації так і не притягнуті до відповідальності.

Проте є особи, які за цій рік у Закарпатті лише здобули від такого ходу подій. До них належить і сімейство першого заступника прокурора області Івана Шимона. Ні для кого із місцевих не є секретом, що деякі представники прокуратури області мають пряме відношення до кришування незаконної вирубки та реалізації ділової деревини, у тому числі за кордон. Не є також секретом обставини кришування незаконного переміщення через кордон інших товарів та кришування незаконних гральних закладів. Звичайно все це робиться за участтю певних гнилих представників підрозділів боротьби з економічною злочинністю в області.

Так в мережу потрапило відео, як Шимон Василь Васильович 1987 р.н. - який є близьким родичем першого заступника прокурора області Івана Шимона та при цьому займає посаду начальнику відділення Тячівського району УЗЕ ГУНП області у сільському барі наводив страху перед простими громадянами просто тому що він “царьок”.

Зазначений працівник УЗЕ оформив на дружину 4 автівкі у тому числі Мерседес 2000 р.в., Ауді А4 2008, Мерседес СLS 5.0 2005 р.в., при цьому сам користується незадекларованим авто Toyota Land Cruiser. Має повну підтримку свого керівника Банка — дружина якого, до речі, володіє мануфактурами по обробці деревини.

Проте все це дрібниці у порівнянні з горизонтами мислення голови сім'ї — прокурора Івана Шимона.

Фото: Віктор Неганов

За даними декларації про майно та доходи — перший заступник прокурора області заробив у минулому році лише 300 тис. грн. Проте цього стало достатньо для того, щоб оформивши земельні ділянки у с. Ніжнє Солотвино на підставних осіб — розпочати масштабне будівництво декількох величезних деревяних споруд прямо посеред лісу. Цікаво чи законним шляхом була отримана ця земля, проте більш цікаво звідки взялися величезні кошти для такого будівництва та ліс. Хоча з останнім проблем не повинно було бути, враховуючи теплі стосунки з керівництвом обласного управління держлісагенства. Цікаво, що П.І.Б. дружини Івана Шимона повністю співпадає з П.І.Б. ужгороського приватного нотаріуса, яка оформила право на власність земельної ділянки під будівництвом Є.Є. Гвоздецькому. Соупадініє?

Фото: Віктор Неганов
Фото: Віктор Неганов

Фото: Віктор Неганов

Також цікаво, що напроти будівництва маєтку Шимона здійснюються роботи по обладненню заводу мінеральних вод, земля під яким належить ТОВ "АКАЦІЯ 2013", яке є власністю помічника нардепа Пацкана — В.В. Ябрика. Це підтведжує твердження, що у Закарпатті дотичне тягнеться до дотичного. Нижче відеозвіт.

Маю надію, що новий прокурор області Володимир Гаврилюк, який є професійною людиною та не повязаний з місцевою “елітою”, наведе лад не тільки в органах прокуратури, але і спільно з іншими правоохороними органами прочистить систему в цілому.

Також маю надію, що керівництво ДЗЕ Національної поліції також невідкладно зробе кадрові висновки.

Виктор Неганов Виктор Неганов , Голова громадської організації "міський рух на захист прав громадян "Народний Контроль", кандидат юридичних наук
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram