ГоловнаБлогиБлог Ольги Гончарової

Як представники УДАРу прибирають та встановлюють МАФи у серці Києва

У травні, коли з'явилась інформація про те, хто ж балотується до Київради, виникло чимало питань до минулого кандидатів. Але, мабуть, не зовсім вірно судити людей за те, що було колись, кожен заслуговує на другий шанс. Чи ні..?

Фото: kievmaf.com

Після обрання мером, Віталій Кличко наполегливо взявся визволяти центр столиці від бридких кіосків. Чудова ініціатива, адже багато киян вже й забули, як виглядає, наприклад, площа Льва Толстого – так щільно потворні конструкції заполонили собою історичні вулиці. Але, наміри очільника Київради виявились не такими вже й прозорими.

Ще у червні, долучившись до ініціативної групи проекту STOP МАФ Андрія Богдановича з Демократичного Альянсу, метою якого була розробка саме інституційного механізму звільнення міста від кіосків, ми виявили, що з 1 січня 2014 року усі тимчасові споруди у Києві є незаконно встановленими, оскільки дозволи на їх функціонування не було продовжено. Також існують, так звані, об’єкти, що займаються "сезонною дрібнороздрібною торгівлею в межах м. Києва", іншими словами, намети з продажу напоїв та їжі, що зразу ж обростають чисельними холодильниками і заважають вільному проходу громадян. На них активісти чомусь звертають значно менше уваги (все-таки сезонні, "лише" на півроку), але обличчя міста такі споруди псують не менше.

Серед інших, на мій запит до КМДА №052-3923 від 14 липня 2014 року на надання інформації, надійшла цікава відповідь, хто ж встановив один з таких наметів на площі Перемоги.

Виявилось, що на правах договору про сплату пайової участі, власником є ФОП Мандрик Валентина Львівна, яка у травні цього року була обрана депутатом Київради від партії УДАР, як мажоритарник по 56-ому виборчому округу (на території якого і знаходиться споруда).

Фото: Предоставлено автором

Фото: Предоставлено автором

Але найцікавішим в цій історії виявилась дата видання дозволу. 3 червня 2014 року, всього за тиждень після виборів, приблизно у той самий день, коли ТВК оголосила про її перемогу! Важливо зазначити, що на самій площі знаходяться два великі супермаркети, ще два – у радіусі півкілометра, плюс незліченна кількість менших магазинчиків, тобто місць, де можна купити їжу та напої в районі не бракує.

Фото: Предоставлено автором

Виникає цілком логічне питання, навіщо ж деякі представники УДАРу йшли до органів місцевого управління? Захищати інтереси киян, чи в перші дні своїх повноважень встановлювати МАФи, з якими на камеру так відважно воює голова партії Кличко?!

Ольга Гончарова Ольга Гончарова , Демальянс
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram