Пункт призначення №13. Нова Каховка, Херсонська область

Плавно переміщуємося у Херсонську область з Миколаївської, попереду – Нова Каховка. Місто розташоване на лівому березі Дніпра, нижче Каховської ГЕС, яка утворює Каховське водосховище.

Жили ми в одному з кращих яхт-клубів України, тому і Нова Каховка дісталася нам крізь призму причалів, човнів і вітрил – у кожного з нас трьох від подорожі півднем і південним сходом України є стійке відчуття постійного життя на воді. Під ногами – або педаль газу, або глибина, третього немає і не дано. Залишилося тільки політати серед хмар, але, гадаю, нам і це під силу.

Тож ми починаємо, вмощуйтеся зручніше.

Місцезнаходження і дорога

Нова Каховка – місто обласного значення в Херсонській області. В його адміністративному підпорядкуванні знаменитий Таврійськ, де проходили Таврійські ігри. Можливо, з цієї причини (а ще тому, що тут живуть справжні господарі), містечко чисте і доглянуте, виглядає зеленим і акуратним.

Дорога – ок. Ми їхали з боку Вознесенська, і щойно закінчилася Миколаївська область, де дороги такі, що можна лякати дітей вночі, ми виїхали на відносно рівну і приємну для машини трасу. У самій Новій Каховці дороги теж нормальні.

Оцінка – 8.

Характеристика місця по суті питання

Нова Каховка цікавила нас своїми природними багатствами: тут знаходиться частина Дніпровських плавнів, куди ми, власне, і прямували. Але, окрім Дніпра, у Новій Каховці є величезна і розкішна паркова зона, яка простягається уздовж берегів по всьому місту: є де поплавати, є де й погуляти тихими літніми вечорами.

Оцінка – 8.

Інфраструктура

У Новій Каховці є все, що треба. Це все ж таки місто, притому місто, яке багато років виконує представницьку функцію.

Тому без коментарів – 9.

Проживання

Варіантів комфортного проживання у Новій Каховці повно. У нас був один із найпреміальніших. Ми жили в яхт-клубі «Максим Марин» на березі Дніпра, з видом на яхти, вітрильники і тенісний корт. Окрім готелю, тут функціонує безкоштовна дитяча школа олімпійського резерву і повний комплекс послуг, пов’язаних із яхтингом, бункеруванням та іншою «мариною». А ще тут проводять яхтові регати і тенісні турніри.

Щодо готелю: вартість номерів – від 490 до 2100 грн зі сніданком. Причому 2100 – це вже президентський.

Вдвох можна жити за 690 грн, а наші люкси (у кожного свій) коштували у межах 850 грн.

В цілому, ціни в Новій Каховці не лякають – комфортно і красиво можна жити від 200 гривень за одного і від 400 грн за двох.

Оцінка готельній інфраструктурі Нової Каховки – 8.

Харчування

Якщо харчуватися у такому готелі, як наш, вийде дорогувато – близько 500 гривень у день на дорослого, навіть якщо особливо не перебирати. Але у місті багато кафешек, є навіть піцерія «Челентано», у разі чого:)

Але якщо ви приїдете у Нову Каховку з обмеженим бюджетом, то все одно голодними не залишитеся: до ваших послуг приватний сектор і тимчасова власна кухня. Свіжа риба – бонус цих місць.

Оцінка – 8.

Розваги

Безсумнівно, у першу чергу, це екскурсія Дніпровськими плавнями, де можна вибрати варіант до душі і по кишені. На моторному човні дешевше, на яхті – дорожче.

Максим, власник яхт-клубу, возив нас повсюди – по всіх островах і лиманах новокаховських плавнів. Острів Козацький, озера Довге, Хрещате і Кругле (все дивовижної краси і в лілеях), Дніпрянський острів і Собецький лиман – усе це обов’язково треба подивитися.

Фото: Знайдено в Україні

Максим провів тут усе своє дитинство, тому ми повсякчас натикалися то на «дерево, де ми зустрічали Новий рік», то на «А тут усі зазвичай сідають на мілину – треба дуже добре знати ці місця, щоб побувати на цьому озері».

Окрім Дніпра, можна відвідати виноробне господарство Трубецьких (на місці старовинної садиби князя Трубецького), заповідник «Асканія-Нова», і навіть Зміївку – унікальне шведське село, яке знаходиться під пильним наглядом посольства Швеції. Там мешкають шведські переселенці, розмовляють своєю мовою і дотримуються лише своїх традицій.

У прокаті можна взяти човни, моторки, каяки, риболовне спорядження, тенісні ракетки і, як нам здалося, навіть гелікоптер, якби він нам знадобився.

Оцінка – 10.

Можливість відпочинку з дітьми

Тут буде комфортно і сім’ям, і парам, і компанії друзів. Інфраструктура розвинена, тож у разі чого ви не опинитеся у памперсно-гастрономічному вакуумі.

Ми зустрічали дуже багато сімей саме з дітками, причому наймолодшому, з яким ми познайомились, було всього піврочку, і почувався він чудово.

Оцінка – 9.

Фото: Знайдено в Україні

Чистота

У Новій Каховці – чисто. Не так як скрізь, а просто чисто.

Оцінка – 9.

Wi-Fi і мобільний зв’язок

З цим теж проблем немає.

Оцінка – 8. Мінус 1 бал за швидкість інтернету.

Безпека

Тихо, спокійно, яхт-клуб охороняється, є рятувальники. На міських пляжах рятувальників не бачили. Але ж покажіть, де вони є, окрім Малібу.

Оцінка – 8.

Сповнений глибокого змісту висновок

Нова Каховка – справжня перлина Дніпра. Тут по-європейському чисто і по-українському зелено. Майже не відчувається подиху «совка», який ми так не любимо. Очі бачать доглянуті вулиці, гарні ресторанчики, дерев’яне покриття пірсів і набережних.

Фото: Знайдено в Україні

У будь-якому разі вам тут сподобається – яким би складом ви сюди не приїхали. Тільки майте на увазі: Нова Каховка – не місце відпочинку сегменту «екстра-економ». На сім’ю з трьох чоловік доведеться витратити не менше 1000 гривень у день – це з проживанням, харчуванням і мінімальним набором розваг. Навіть якщо готувати будете на власній кухні, а обідати в кафе не частіше 1 разу в два дні.

Проект "Знайдено в Україні" Проект "Знайдено в Україні" , У пошуках місць для відпочинку
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram