Сепаратисти і вдень, і вночі мають відновлювати Донбас

Українські військові з кожним днем все далі відтискають ворога, поступово звільняючи міста та села на Сході нашої країни. Сепаратисти відступають, але за собою лишають руїни: розбиті будинки, школи, садочки, заміновані дороги.

Фото: EPA/UPG

На відновлення інфраструктури на звільненій території, за попередніми підрахунками уряду, необхідно понад 8 мільярдів гривень та чималий людський ресурс. Тому до відбудови розбитих міст долучається вся Україна, спрямовуючи туди найкращих своїх будівельників. Так, нещодавно Черкаська область зобов’язалася активно допомагати у відновленні Слов’янська. Та мені здається, буде справедливо, якщо до відбудови Донбасу будуть залучені ще й усі сепаратисти, які його і руйнували. Треба всіх полонених та засуджених сепаратистів відправляти на найбільш зруйновані інфраструктурні об’єкти. Взяли в полон сепаратиста, допитали – і відразу на будівництво. Хай на собі відчують, яких втрат вони завдали нашій країні, хай також почують, що про них думають українці, хай своїми руками по цеглинці і вдень, і вночі без перепочинку та без співчуття відновлюють наші будинки та школи. Тим більше, що аналіз дій проросійських терористів на Донбасі свідчить, що одне із їхніх основних завдань - це перетворення Донбасу на територію непридатну для життя. Під їхні приціли потрапляли соціальні заклади та житлові квартали.

Політична партія «УДАР» пропонує в обов’язковому порядку залучити до відбудови звільнених територій Донбасу усіх засуджених сепаратисти, – за прикладом того, як відновлювали зруйноване фашисти після Другої світової війни. Та навіть відбудовою зруйнованого, вони не випросять пощади в українців.

Віталій Іляшенко Віталій Іляшенко , Народный депутат Украины VII созыва, Координатор ОО "Антикоррупционное движение В. Наливайченка" в Черкасской области
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram