ГоловнаБлогиБлог Сергія Капліна

Зареєстрував революційний законопроект «Про люстрацію» та продовжую люстраційний тур по Україні

Проект Закону № 4678-1 передбачає подання чиновниками люстраційної декларації – заяви особи про відповідність люстраційним критеріям, про готовність розкрити інформацію про себе.

Фото: EPA/UPG

Передбачається три критерії: невідповідність стилю життя особи (його майнового стану і рівня витрат) легальним джерелам доходів, перебування на посадах у спецслужбах колишнього СРСР та співробітництво із ними.

Для контролю процесу буде створено Люстраційний комітет України, безпосередній нагляд за посадовцями здійснюватиме інспектор Люстраційного комітету.

Він буде здійснювати перевірки, зможе вимагати інформацію, призначати оцінки майна, залучати ОВС та матиме інші повноваження, аби очистити чиновницький апарат від порушників.

Чиновники, які люстрацію не пройдуть, будуть звільнені, їм заборонять займати посади в державному апараті.

20 років над простими громадянами здійснюється корупційне політичне насильство з боку нащадків компартії та комсомолу. Вони знищували українську економіку, продавали суверенітет «дружнім країнам». І якщо ми не зупинимо цей геноцид, вони влаштують похорон Українській Державі.

Я вніс проект, який підтримує асоціація правників України та ряд платників податків і роботодавців. Він у неймовірно короткий термін допоможе провести «перезавантаження» у країні.

Більшість політиків бреше, що у країні немає кадрового резерву, щоб замінити мафіозі, які зараз займають посади. Це неправда. Наша земля народила величезну кількість спеціалістів і ми доведемо це.

Тому я зареєстрував законопроект і вирушаю в люстраційний тур, щоб боротися із метастазами корупції по всій Україні. Я зберу прізвища і привезу їх до Києва.

Ми отримаємо підтримку людей. Впевнений, що у день розгляду проекту під Радою будуть десятки тисяч людей, які хочуть очистити країну від мафії.

Сергій Каплін Сергій Каплін , Народний депутат, представник профспілок в Парламенті, лідер Партії простих людей
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram