ГоловнаБлогиБлог Олега Базара

Відкритий лист Його Святості Папі Франциску І

Ваша Святосте! 

Щиро дякую за Ваші молитви, які Ваша святість складає разом з усім християнським світом за мир в Україні.

Тиждень тому український народ повалив кривавого тирана, заплативши за своє прагнення свободи надзвичайно високу ціну – життям 98 своїх синів.

У 2001 році попередник Вашої Святості на папському престолі, святий Іван Павло ІІ під час своїх відвідин України звернувся до нашого народу словами апостола Йоана Богослова: «Ніхто не спроможен любити більше, ніж тоді, коли він за своїх друзів своє життя віддає». 

Наш Майдан став справжньою революцією гідності, революцією духу. Революцією християнською, бо кожен день на Майдані звучала Молитва. Представники чільних християнських конфесій, мусульмани та юдеї спільно молилися за Україну.

Українці боролись, протестували і помирали з молитвою. І молитвою проводжали в останню путь загиблих героїв.

Ми вірили, що завдяки цій жертві на нашу багатостраждальну землю врешті-решт прийде мир.

Однак сьогодні Україна стала об’єктом неприхованої військової агресії з боку Росії. Ми стоїмо на порозі страшної війни та гуманітарної катастрофи. Російські війська окупували українську автономну республіку Крим і, ймовірно, готуються до анексії інших регіонів нашої країни.

Україна звернулася до міжнародної спільноти з проханням захистити мир, територіальну цілісність та суверенітет нашої держави. Ми цінуємо ті зусилля, які докладає світове співтовариство для того, щоб зупинити агресора.

Переконаний, роль Вашої Святості у миротворчому процесі може стати визначальною. Візит глави Католицької Церкви в Україну найближчим часом, екуменічна молитва за мир на Майдані продемонструвала б усьому світу прагнення українців до миру та – ми дуже на це сподіваємося – зупинила б агресора.

Ваша Святосте! Україні потрібна Ваша підтримка.

Ми чекаємо Вас на Майдані.

З синівським смиренням, Олег Базар, український журналіст

Олег Базар Олег Базар , Головний редактор LB.ua
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram