ГоловнаБлогиБлог Сергія Капліна

Я за фінансову війну проти мафії Януковича!

Депутати від опозиції мають стати безкомпромісними сотнями парламентської самооборони. Нам потрібно багато зробити для захисту України від диктатури. Головне завдання – не дати підняти голову і встати з колін біло-блакитній гідрі. Межигір’я відкрило очі мешканцям півдня та Донбасу: контраст між копанками і палацами повинен поховати партію яка служила ідеології корупції, вбивств і грабунку. Ті, хто був поруч з Януковичем мають бути викинуті з політики та історичний смітник, злодії мають бути кинуті за грати.

Фото: EPA/UPG

Друге, ми повинні розв’язати фінансову війну проти мафії: конвертаційні центри, несплачені податки, виведені за кордон гроші, цінності, придбані із злочинних доходів. Далі, підприємства, будинки, - забрати і повернути все народові! Навіть паперові рушники. Причому треба сказати чітко: мафія народилася двадцять років тому, її витоки – попередні президенти і бандити. Двадцять років грабувалася держава і її народ. У нас рівно місяць, до літа, щоб все повернути. Майдан має стояти доки новий керівник податкової не прозвітує, що кожна копійка повернута до бюджету країни.

Це фінансова війна. Макроекономічні зміни потрібні, але вони дадуть результат в середньостроковій перспективі. Так, новий уряд має покласти економіку на операційний стіл і уважно, на нейроекономічному рівні провести її оперування. Але, паралельно, ми маємо все повертати. Люстрація – добре! Але вона має супроводжуватись здачею награбованого.

Як секретар комітету ВР з питань національної безпеки та оборони відповідально заявляю, головна загроза для України – фактичний дефолт. Відтак, Міндоходів та зборів повинен працювати в режимі антикризового фінансового штабу країни. Рада має взяти на себе відповідальність та негайно зробити три ключові кроки: назавжди зупинити контрабанду, а награбоване у такий спосіб за лічені дні повернути у казну. Друге, відкрити майдану усіх учасників конвертаційних схем, порушити справи щодо них та повернути в бюджет мільярди гривень. Третє, відстежити усі, до копійки, виведені капітали та почати процедури з їх негайного повернення українцям. Зволікати злочинно, у нас попереду серйозна війна з мафією, війна за повернення награбованих мільярдів, її треба починати негайно.

Народ складе «зброю» тоді, коли мафія «складе» награбовані мільярди!

Сергій Каплін Сергій Каплін , Народний депутат, представник профспілок в Парламенті, лідер Партії простих людей
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram