ГоловнаБлогиБлог Юрія Лагутова

Дніпровська РДА Києва потребує люстрації

Комітет «ВОЛЯ ЛІВОБЕРЕЖЖЯ» узагальнив інформацію, що свідчить про неможливість подальшого перебування керівника районного осередку Партії регіонів Кравченка Сергія Олексійовича на посаді голови Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації.

Фото: Юрий Лагутов

У документі наголошується: «Після обрання Януковича В.Ф. президентом, Кравченко С.О. став першим заступником голови райдержадміністрації, а потім очолив її». Автори зведення переконані – те, що коїлося у Дніпровському районі Києва з 2011р., переходило усілякі межі, навіть за мірками вчорашньої влади. Правоохоронні та інші органи постійно повідомляли про це, але Кравченко С.О. залишався при посадах. На підтвердження цього наводяться офіційно опубліковані факти із зазначенням дат і тих джерел, які оприлюднили їх у засобах масової інформації, а саме:

Генеральна прокуратура України. 24.10.2011. Проведено перевірки додержання законодавства при затвердженні тарифів на житлово-комунальні послуги. В окремих випадках затверджувалися тарифи та стягувалася плата за послуги, які не передбачені чинним законодавством, або взагалі не надаються. Зокрема, прокурорами Києва упродовж 2011р. порушено 11 кримінальних справ стосовно керівників КП УЖГ Дніпровського району Києва, ТОВ «Світ побуту» та інших підприємств за фактами завищення тарифів на обслуговування будинків і прибудинкової території та привласнення коштів.

Урядовий портал. 07.12.2011. Вступне слово Азарова М.Я. на засіданні Кабінету Міністрів України: «Чиновники проводять тендери за завищеними цінами. Наприклад, у Дніпровському районі Києва на 740 тис. грн. завищено видатки на харчування дітей».

Державна ветеринарна служба 22.12.2011 відзначила недоліки в роботі комунальних служб Києва із санітарного очищення міста внаслідок чого у бездомних тварин підтримується постійна кормова база, що приваблює диких тварин з околиці. 7 грудня 2011 р. у відділ по боротьбі зі сказом в Києві був доставлений труп бездомного собаки, який покусав громадянку, що проживає в Дніпровському районі Києва по вул. Ентузіастів.

Урядовий портал. 25.01.2012. Міністерством внутрішніх справ викрито 88 злочинів, безпосередньо пов’язаних з формуванням тарифів на житлово-комунальні послуги. У Києві викрито службових осіб комунального підприємства Дніпровського району, які не здійснили перерахування комунальних платежів за встановленою методикою їх обчислення. В результаті за два опалювальні сезони більше 20 тис. сімей цього району зайво сплатили понад 32 млн. грн.

Державна санітарно-епідеміологічна служба 21.06.2013 встановила, що джерелом харчового отруєння 42 дітей і дорослого в дитячому садку № 445 у Дніпровському районі Києва стала вермішелева запіканка з курячим м’ясом і яйцями: «…виникненню й поширенню спалаху сприяли порушення погодженого двотижневого меню, недотримання правил технології приготування страв і санітарно-епідеміологічних, дезінфекційного режимів у закладі, порушення правил особистої гігієни персоналом».

Председатель постоянной комиссии Киевсовета по вопросам гуманитарной политики Алла Шлапак 30.08.2013 сообщила, что начальник управления образования Днепровского района Киева Василий Ильенко уволен с должности. «Нужно, чтобы поставкой продуктов в учебные заведения занимались не подпольные фирмы-однодневки, а компании с известным именем», – отметила Шлапак.

Прокуратура Днепровского района Киева 29.10.2013 сообщила, что суд признал заведующую, медицинскую сестру и повара детского сада № 455 виновными в совершении уголовного преступления, предусмотренного статьей Уголовного кодекса «Ненадлежащее исполнение обязанностей по охране жизни и здоровья детей». Заведующей и медицинской сестре суд назначил наказание в виде штрафа в размере 150 необлагаемых минимумов доходов граждан (2550 грн.), повару — 100 необлагаемых минимумов (1700 грн.). Всех их лишили права занимать определенные должности сроком на два года.

Народний депутат від фракції «УДАР» Віктор Чумак 28.10.2013 поінформував, що на школи Дніпровського району прийшла «рознарядка» збирати добровільно-примусові пожертви у розмірі 150 грн. з директорів та по 20 грн. з учителів, нібито на «допомогу ветеранам», …пропозиції надходять від службових осіб управління освіти Дніпровського району Києва, а відмови надавати «пожертви» викликають погрози щодо можливих дисциплінарних стягнень. …у цих же школах було виявлено факти активного залучення школярів до участі у так званих «антифашистських» мітингах, які організовує влада.

На думку Комітету «ВОЛЯ ЛІВОБЕРЕЖЖЯ», Кравченко С.О. повинен нарешті сам відповісти за наслідки, а не підставляти «стрілочників». Крім того, про його персональне ставлення до простих людей, свідчить задокументований приклад особистого «спілкування» цього діяча з одним із мешканців Дніпровського району, правозахисником Кізімою І.В., котрий оприлюднив кричущий факт у газеті «Зона Закону». Ось як описує свою зустріч з можновладцем відомий український юрист:

«18.03.2013 вдалося попасти на прийом до Кравченка С.О. і втратити кінцево як довіру до чиновників, так повагу до них як представників держави. …всю бесіду пан Кравченко намагався мене висміяти, примусити почуватися ніяково, зародити комплекс меншовартості… На питання щодо ремонту будинку № 3 по вул. Празька у Києві відповів, що грошей немає, і зараз на черзі будинки, які значно в гіршому становищі… прослідкувати за тим, як використовуються навіть ті гроші, що є, неможливо, оскільки й черги жодної не існує… Ось так розмовляють тепер чиновники (слуги народу) з представниками цього самого народу».

Комітет «ВОЛЯ ЛІВОБЕРЕЖЖЯ» вважає, що усі вищенаведені факти щонайменше ускладнюють подальше сприйняття громадянами згаданої посадової особи як адекватного професіонального керівника. Тому до відновлення у Києві та його районах повноцінного самоврядування посаду голови Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації має невідкладно обійняти більш ефективний нейтральний фахівець, чия кандидатура повинна бути обов’язково погоджена з Дніпровською Народною радою.

Юрій Лагутов Юрій Лагутов , Директор Центру суспільного розвитку «ІНТЕР-АКЦІЯ»
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram