ГоловнаБлогиБлог Натальи Шахрозан

Хижаки у владі, вівці у стаді

Пошуки так званого компромісу, що демонструє нам влада разом із опозицією нагадує дуже погану п’єсу, і погана вона через бездарних акторів. Але шановні політичні діячі, ви хоч розумієте,що ви граєтеся з людськими життями, що за брехню, яку ви ховаєте за своїм «артистизмом», будете відповідати як ви, так і ваші наступні покоління нащадків!

Фото: Макс Левин

Є стійке відчуття, що в так званому переговорному процесі когось не вистачає. Кого? Звісно кого – Народу України. Так звана сучасна демократія – народовладдя – це ширма, за якою ховаються справжні хижаки в людській подобі, що, як виявилося, пожирають окрім державних ресурсів, ще й людські життя. Живемо по Дарвіну: сильніший зжирає, слабший ховається. Ми не будемо зараз вплутуватися в полеміку з приводу помилковості згаданої теорії, але визнати той факт, що живемо саме за законами «животного мира», напевно змушені.

Президентсько-парламентська форма правління – це рудимент, який має «відвалитися» від «сучасного тіла держави». Ми хочемо прогресувати чи регресувати, визначтесь нарешті, панове парламентарі. А якщо, вибачте не вистачає розуму, зверніться до сучасної науки, наприклад до теорії систем. Щодо правил формування складу Парламенту, то тут потрібно визначитися з основним питанням: «Кого саме представляють парламентарі, народ чи олігархічні групи?» Якщо перше, то таки так – це демократія, а якщо друге, то це «животный мир».

Пригадується вислів шановного Сергія Леонідовича, стосовно «народ не всегда прав… Народное обсуждение налогового кодекса, извините, это бред», так от на мій погляд, «бред» – це коли так звані «профессионалы», з неадекватною зависокою самооцінкою, дорвавшись до влади, знищують в буквальному сенсі цілу країну. Чому б їм не знищити власні бізнеси так же «професійно», як вони це роблять з моєю, з вашою, з нашою країною! І ще декілька слів стосовно особистісної самооцінки. Як відомо існує два види самооцінки: адекватна і неадекватна. Особистість з адекватною самооцінкою правильно співвідносить свої можливості і досягнення – це реальне бачення себе в соціумі.

Неадекватна самооцінка, яка в свою чергу поділяється на надмірно завищену або занадто занижену – це ілюзорне сприйняття себе у світі, що закономірно є джерелом конфлікту між людиною з хибною самооцінкою і суспільством, яке відчуває цю невідповідність. «Хижаки» з зависокою самооцінкою рвуться і таки домагаються владних позицій, люди з занадто низькою самооцінкою живуть у постійному страху «залишитися ні з чим» та з неможливістю реалізувати свої здібності. В сенсі громадянської позиції, вони найчастіше стають «полезными идиотами», або вівцями у стаді. Таким чином ми спостерігаємо таку картину світу: «Хижаки у владі, вівці у стаді». «Лечится» і те і інше. Шановні, скоріше видужуйте, тому що критична маса народу з адекватною самооцінкою вже майже зрівнялася в процентному співвідношенні з «животным миром», тому часу на «одужання» і в «хижаків» і в «овець» залишилося мало. Будьмо людьми, давайте нарешті співпрацювати, а не воювати, творити, а не руйнувати і розоряти.

Народні ради – це шлях до прогресивної моделі управління державою, де люди мають рівні права, повагу один до одного та можливості для саморозвитку себе як особистостей та розвитку держави, як громадянської системи.

Шановні політики, запросіть будь ласка, до переговорів за мир у суспільстві, свій народ, поки він – ваш народ не попросив вас всіх – НА ВИХІД!

Наталья Шахрозан Наталья Шахрозан , Психолог, Днепропетровск
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram