ГоловнаБлогиБлог Валерія Лунченка

Словацькі депутати підтримали український Євромайдан

Екс-міністр МВС Словаччини Даніел Липшиц та депутати Словацького парламенту Йозеф Коллар та Юрай Дроба приїхали до Києва підтримати Євромайдан.

Фото: предоставлено Валерием Лунченко

Гості з Словаччини побували на Майдані, відвідали Штаб національного спротиву, обговорили із українськими колегами політичну та економічну ситуацію в Україні.

Парламентарі висловили свою підтримку українському народу, та звернулися до людей зі сцени Євромайдану: "Дорогі друзі! Борці за вільну та демократичну Україну! Передаємо Вам вітання та підтримку від усіх свободолюбивих громадян Словаччини. Наші серця з вами. Ми підтримуємо вас у вашій боротьбі за достойне життя! За достойне життя в країні, в якій будуть поважати права і свободи кожного громадянина. За достойне життя в країні, де влада чує голос громадян. За достойне життя в країні, яка буде і політичною і економічною частиною Європи. Ми в Словаччині уважно спостерігаємо за вашою боротьбою за краще майбутнє для вашої держави, для вас та ваших дітей.

Атмосфера на цьому Майдані нагадує мені ті часи, коли і ми в Словаччині мали виборювати свободи та надії на краще життя на майданах та площах. 25 років тому ми повстали проти комуністичної тиранії. А 16 років тому ми повстали проти антидемократичних спроб відокремити Словаччину від Європи.

Ваша боротьба тяжча. Ваша влада вдалася до насилля, яке в цивілізованому світі неприйнятне. Правда і справедливість на вашому боці. І ми дуже хочемо, щоб ви знали, що і ми на вашому боці. Слава вільній Україні!"

Валерій Лунченко Валерій Лунченко , Народний депутат України, ВО «Батьківщина»
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram