Блог Сергія Лабазюка

Народний депутат України, позафракційний

Сергій Лабазюк

Сергій Петрович Лабазюк народився 4 червня 1980 р. у місті Волочиськ, Хмельницької області.

Власна справа

Перед початком власної справи Сергій Лабазюк закінчив бухгалтерські курси у Волочиську, а паралельно пробував себе в підприємництві. Щаблі його росту завжди були хиткими і часто ризикували обвалитися. Але Сергій утримався і досяг успіху. Він розумів – щастя та багатства не треба шукати в чужих країнах. Тому рідна земля і сільське господарство стали справою його життя. З 1999 року разом зі своїм шкільним другом Сергій Лабазюк закуповує сільськогосподарську техніку і надає селянам послуги по обробітку землі. В 2004 р., коли у Волочиському районі 70% земель заростали бур’янами, молодий підприємець серйозно ризикує і бере в оренду перше господарство. Причому селяни одноголосно віддають йому свої земельні паї. І вже сьогодні на рахунку агрохолдингу „VITAGRO” – 30 тис. гектарів землі по всій Хмельницькій області.

Сергій успішно налагодив переробку власної сільськогосподарської продукції. З його ініціативи закладено фруктові сади, розвивається тваринництво. Його підприємство „Агропром” успішно здійснює реалізацію засобів захисту рослин у десяти областях України. З 2007 р. підприємець вкладає кошти у будівництво доріг по всій Хмельницькій області.

Здобуття у 2004 р. вищої освіти Тернопільської академії народного господарства за спеціальністю „Економіка та управління трудовими ресурсами” допомагає у досягненні якісних результатів роботи підприємства.

Відпочинок

Сергій говорить, що для нього головним способом відпочинку є робота. Надто багато часу вона забирає. Але він і досі цікавиться футболом, взимку тренується на лижах, захоплюється загартуванням і підтримує здоровий спосіб життя. Вільний від роботи час він віддає родині - батькам, улюбленій дружині та донечці.

Депутатська діяльність

У 2006 році громада Волочиського району обирає молодого підприємця депутатом Волочиської районної ради, з 2010 рівень довіра до амбітного політика збільшується, та населення району делегує його до Хмельницької обласної ради. А з 2012 року – Сергія Лабазюка обрано депутат Верховної Ради України по мажоритарному виборчому округу №188.

Сьогодні позафракційний нардеп Лабазюк обраний першим заступником Голови Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин. А також він входить до делегації Парламентської асамблеї Ради Європи.

Тепер у повноваження молодого політика входить і відстоювання інтересів громадян України на міжнародному рівні. Адже Асамблея приймає резолюції та рекомендації на основі доповідей, які готуються депутатами. Серед важливих повноважень Асамблеї — вибори Генерального секретаря РЄ та його заступника, суддів Європейського суду з прав людини, прийняття висновків щодо кандидатур нових держав-членів, моніторинг виконання ними зобов'язань, взятих при вступі. Крім того, сесії Асамблеї традиційно стають форумами для обговорення актуальних проблем європейської політики, на них регулярно запрошуються глави держав і урядів.

Все записи блога
  • Врожай-2013: Багато снігу - багато хліба? Аномальний снігопад навесні поставив для усіх логічне запитання: а що буде із урожаєм? Ризики втрат великі, проте шанси на урожай таки є… і не погані