ГоловнаБлогиБлог Сергія Капліна

«Укргазвидобуванню» не вдалося роздерибанити мільярд гривень і знищити Полтавщину

Перемога після майже місяця протестів Партії простих людей та мешканців Полтавщини проти ПАТ «Укргазвидобування». Київський господарський суд зобов’язав ПАТ "Укргазвидобування" припинити будь-які дії з продовження відкритого тендеру на закупівлю послуг з проведення 100 операцій гідророзриву пласта. У половині цивілізованого світу цей метод заборонений на законодавчому рівні через підвищений ризик отруєння води і ґрунтів.

Пан Олег Прохоренко, голова «Укргазвидобування», захищаючи інтереси газової мафії, неодноразово закидав мені звинувачення в агентурі Путіна і Газпрому. Утім забув повідомити всім, що в топ-менеджменті УГВ переважна більшість керівництва – екс-газпромівці. А Олег Прохоронеко, попри свій показний псевдо-патріотизм виштовхнув з одного із тендерів український КРАЗ та закупив у росіян установки на базі КАМАЗів, профінансувавши бойовиків на Донбасі.Мені кидають у вічі, нібито я перешкоджаю збільшенню видобутку вітчизняного газу. Я ще раз наголошую – ми маємо вповні скористатись багатством землі, яке нам дане Богом. Зокрема й газом. Але при цьому – видобувати його мають сумлінні та відповідальні компанії, діяльність яких не змусить людей пити отруйну воду з токсинами і хімікатами. Енергонезалежність – наше завдання №1. Ми звільнимось від газового ярма Кремля без корумпованих слуг газових олігархів, і не жертвуючи чорноземами Полтавщини, які крім газу й нафти дають країні ще й левову частку сільгосппродукції.

Ми не припиняємо боротьбу, продовжуємо збір підписів, щоб попередити мільйонера Прохоренка, що Полтавщина не потерпить чергових зазіхань на свої свердловини. Ми вже надіслали листи-попередження всім учасникам тендеру і застерегли не брати участь в корупційній оборудці УГВ.

Новий такий же непрофесійний тендер знов буде заблокований. Не судом – то фізично. Ми ляжемо під техніку і не дамо розривати пласти!

Сергій Каплін Сергій Каплін , Народний депутат, представник профспілок в Парламенті, лідер Партії простих людей
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram