ГоловнаБлогиБлог Сергія Капліна

В семье не без урода, или действительно ли Правительство спонсирует террористов?

Вже більше року між Україною та Росією точиться гібридна та неоголошена війна. Тим не менше, увесь цей час економічні стосунки між країнами продовжують мати місце. Ми купуємо газ, вугілля та навіть запчастини до техніки. Мало того, Україна веде торгівлю з ДНР-ЛНР. Основний товар – вугілля. Так, через компанії-посередники державні підприємства купують «чорне золото» на мільйони гривень. І координують роботу цих підприємств – Міністерство енергетики та вугільної промисловості та Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк безпосередньо.

Фото: www.dtek.com

Лише 8 країн у світі на офіційному рівні визнані спонсорами тероризму. Це Сирія, Ірак, Лівія, Південний Ємен, Куба, Іран, КНДР і Судан. Росія у цей список поки що не потрапила. Хоча під петицією визнати РФ країною-спонсором тероризму підписалися 100 тисяч людей. Та чи не стало керівництво уряду України таким самим спонсором тероризму на своїй же землі?! Після початку бойових дій ми зіткнулися з проблемою браку енергоресурсів, зокрема вугілля. Його почали закуповувати в ПАР, що закінчилось грандіозним корупційним скандалом. (Зауважте, ніхто за це й досі не поніс відповідальності!). Потім ми почали купувати у Росії. І от, дожилися! Тепер державні підприємства купують на мільйони гривень вугілля у терористів ДНР-ЛНР.

І ніхто з урядових високопосадовців не робить секрету з того, що вугілля закуповується у ДНР та ЛНР. Наприклад, Демчишин на початку квітня анонсував придбання 500 тисяч тонн антрацитного вугілля з території, підконтрольній ДНР та ЛНР. Також він обмовився, що на сьогодні до України надходять достатні об’єми вугілля з окупованих територій.

Також ЗМІ стало відомо, що держпідприємство «Укрінтеренерго» уклало договір з ТОВ «ВАЛЕЯ» щодо закупівлі вугілля ДГ 0-13 на суму понад 51 мільйон гривень. А таке вугілля видобувають лише на непідконтрольних Україні територіях. До речі, «Укрінтеренерго» належить до сфери управління Міненерговугілля! А роботу цього відомства координує та контролює безпосередньо прем’єр-міністр Арсеній Яценюк. Тому є всі підстава вважати, що закупівля вугілля з окупованих територій координувалася безпосередньо ним.

По суті керівництво уряду займається фінансуванням терористичних організацій через закупку у них вугілля. А на отримані гроші від продажу вугілля, ДНР і ЛНР закуповують зброю та військову техніку.

У Генеральній прокуратурі вже лежить моє звернення з вимогою почати досудове розслідування за фактом фінансування тероризму та провести допит прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина та керівництво держпідприємства «Укрінтеренерго».

Краще сидіти без тепла і світла, ніж самим вкладати в руки терористів зброю!

Сергій Каплін Сергій Каплін , Народний депутат, представник профспілок в Парламенті, лідер Партії простих людей
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram