ГоловнаБлогиБлог Сергія Бондара

Луценко обрав шлях війни з добровольцями. Частина перша

З призначенням Юрія Луценка на посаду Генерального прокурора, літня медійна тиша почала буквально розриватись гуркотом грому. І не через інформаційні приводи успіхів, а через гучні провали. Розкажу лиш про ті, що зачепили мене. І мають зачепити кожного.

Фото: Макс Требухов

"Справа Бузини". Як все було. Було до Луценка

Справа щодо вбивства Бузини від першого дня її фабрикації стала розмінною монетою давньої міжвідомчої війни МВС-прокуратура. Всім відомий заповзятий міністр став першою її жертвою. Лиш потім країна зазнала тимчасових втрат у вигляді ув’язнення добровольців Медведька та Поліщука. Міністр же був використаний тіньовими генералами тільки для гучних голослівних заяв.

Справа день у день розсипалась на очах суспільства та і самого Авакова, а резонанс навколо неї лиш наростав. Аваков спробував позбутись справи, передавши її до прокуратури, але за інерцією хвилі громадських протестів позбавили міністра опори і вірного (вічного?) слуги системи, - генерала Паскала.

Василь Паскал - давній функціонер МВС. Незаперечним є те, що саме він був тими руками Захарченка, що стискались на шиї революційного Майдану. За посадою, - правонаступник генерала Пукача. Так. Саме того, що зі своїми орлами убив Гонгадзе. Часи змінились. Методи - ні. Відділи оперативників МВС проводили стеження за активістами Майдану та підводили їх під побиття та убивства. Чорновол, Луценко, Вербицький. Сотні підпалів машин майданівців. От про що прийнято згадувати при слові "ПАСКАЛ". Це уособлені жертви. Але ж і дії беркуту були не випадковими. Усі три революційні місяці оперативники Паскала забезпечували розвідку та агентурну діяльність в таборі протестуючих. Визначали найболючіші місця. Куди лиш потім бив беркут.

Активісти з упевненістю кажуть, що вся кров Майдану на руках Паскала.

А що Паскал? А нічого. Після підміни влади був заступником Авакова. Фабрикував справи. Носив бабло. Потім ми його гучно попросили. І він пішов. Просто собі пішов. Не на пенсію, ні. Скромно очолив усю систему безпеки Ахметова. СКМ і ДТЕК, інші активи Ахметова нині береже саме Василь Паскал. Нещодавно наші друзі зустріли його в Каннах. Усміхнений. Виявляється, має там будинок. Вільно подорожує світом. Росія, - не виключення. Буває і у Ростові.

Можна ще трошки про нього, а вже потім про Луценка?..

До Майдану професійно займався фабрикаціями кримінальних справ. Нічого особистого. Лише бізнес. Усував конкурентів. Виконував замовлення. Його називають професіоналом по розслідуванню вбивств. Професійно розслідував. Є люди, що підтверджують його собисту участь у катуваннях і вибиванні вигідних слідству показань. Чому підводив саме під вбивства? Бо строки ув’язнення вкрай тривалі. Шоб не вийшли. Але виходять. І говорять. Маєм зачіпки. І документальні докази є, де Паскал власною рукою пише "винен". Суду не лишається нічого іншого як погодитись. Потім апеляції. Верховний суд. Тоді вже Паскал каже "нє, ну ошибся".

Розповім якось детальніше. Якщо доживу)

А ще до Майдану, навесні 2013 він намагався ліквідувати нас. Переламним моментом став наш похід солідарності з протестуючими шахтарями до офісу ДТЕК Ахметова. Тоді ми вперше отримали "хвости", що в подальшому завершились багаточисленними каліцтвами активістів.

Ми впіймали тітушок. Призначили винагороду. Виявилось, - тітушки, що ледь не вбили два десятки активістів, зовсім не тітушки, а кадрові офіцери відомства Паскала.

...

Після трагедії з Павлом Шереметом, Юрій Луценко - єдиний, хто наважився заговорити про поновлення люстрованого "професіонала" Паскала. І от нас вже наздоганяють чутки, що цю справу, аналогічно до справи Бузини будуть вішати на громадських активістів. І не лиш чутки. Спроби формування громадської думки вже відбулись руками просепаратистського "17" каналу.

Далі буде.

В наступних частинах про роль Луценка розповідатиму детальніше. Але вже стає очевидним, що дійсних вбивць Шеремета ніхто не шукає. Можливо, окрім ФБР. А прямо зараз у відомстві Луценка, при порадах Паскала визначається коло осіб, на котрих би варто призначити це вбивство. Точніше, - коло вже мабуть визначене. Розподіляють ролі. Не там шукаєте, блазні. Злочин високопрофесійний. Шукайте серед своїх.

Сергій Бондар Сергій Бондар , Активіст націоналістичної формації С14, волонтер
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram