ГоловнаБлогиБлог Сергія Алєксєєва

Італійські парламентарі почули наші аргументи за збереження санкцій проти Росії

Щиро дякую італійським колегам за тверду та послідовну позицію щодо збереження санкцій проти Росії. Рішення парламенту демонструє розуміння італійським політикумом важливості такої консолідованої позиції.

У травні під час офіційного візиту делегації народних депутатів України до Риму ми провели багато зустрічей з нашими італійськими колегами та представниками Італії в ПА ОБСЄ, ПА РЄ та ПА НАТО. На кожній зустрічі ми наголошували, що санкції – єдиний дипломатичний метод стримування російської агресії. Дуже радий, що наші аргументи були почуті, незважаючи на ту потужну кампанію проти санкцій, що її розгорнули проросійські політики та бізнесмени, що несуть збитки через подібні кроки. Важливо також пам’ятати, що саме за головування Італії в ЄС були ухвалені санкції, однак, на жаль, нині в цій країні багато проросійськи налаштованих рухів, які постійно порушують питання можливості їхнього скасування.

Так наші міждержавні відносини на даний час не є простими, хоча за останній час є суттєві позитивні зрушення. Італійці - прагматична нація, тому їм треба демонструвати, що Україна - це країна можливостей.

Зі свого боку наша міжпарламентська група дружби Україна-Італія робить для цього все можливе. Вже у вересні може бути підписано Меморандум про співпрацю між парламентами наших країн, що формалізує відносини і надасть можливість для нових напрямків співпраці. Крім того, на рівні нашої парламентської групи дружби ми вирішили закріпити за конкретними депутатами співпрацю з певними регіонами Італії, що дозволить не тільки ефективніше доносити об’єктивну інформацію про ситуацію в Україні, а й сприятиме залученню інвестицій.

Основною темою на зустрічах була саме доцільність пролонгації санкцій стосовно Росії. Італія постійно порушує перед європейською спільнотою питання необхідності їхнього продовження. Нагадаю, Інститут світової політики / Institute of World Policy підготував дослідження “Аудит зовнішньої політики: Україна-Італія”, де грунтовно проаналізувано сучасний стан та перспективи розвитку відносин між країнами.

Сергій Алєксєєв Сергій Алєксєєв , юрист, народний депутат України, Голова підкомітету з питань діяльності органів правопорядку
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram