Блог Руслана Стефанчука

Проректор з наукової роботи Національної академії прокуратури України.

Руслан Стефанчук

Доктор юридичних наук, професор, член-кореспондент Національної академії правових наук України, проректор з наукової роботи Національної академії прокуратури України.

Народився 29 жовтня 1975 року в місті Тернопіль.

У 1997 році закінчив Хмельницький інститут регіонального управління та права. У липні 1997 року був призначений асистентом кафедри цивільно-правових дисциплін Хмельницького інституту регіонального управління та права.

З листопада 1997 року по листопад 2000 року навчався в аспірантурі Інституту держави і права ім. В.М. Корецького НАН України.

Після закінчення аспірантури обіймав посади: старшого викладача, завідувача кафедри цивільно-правових дисциплін Хмельницького інституту регіонального управління та права, доцента, професора кафедри цивільно-правових дисциплін Хмельницького університету регіонального управління та права. З жовтня 2005 року по квітень 2010 року – посаду проректора з наукової роботи Хмельницького університету регіонального управління та права. З квітня 2010 року по серпень 2011 року працював завідувачем кафедри Хмельницького університету регіонального управління та права.

З серпня 2011 року по лютий 2013 року обіймав посаду завідувача відділу проблем розвитку національного законодавства Інституту законодавства Верховної Ради України.

У лютому 2013 року був призначений завідувачем кафедри представництва інтересів громадян і держави в суді Національної академії прокуратури України. Із січня 2014 року по грудень 2014 року – завідувач кафедри цивільно-правових дисциплін Національної академії прокуратури України.

Наказом Генерального прокурора України від 22 грудня 2014 року призначений проректором з наукової роботи Національної академії прокуратури України.

Нагороджений Грамотою Міністерства освіти і науки України, Грамотою Генерального прокурора України, оголошено Подяку Міністерства юстиції України, Лауреат Премії Кабінету Міністрів України „За особливі досягнення молоді у розбудові України”. Автор понад 400 наукових праць з проблематики права та державного управління. Член науково-консультаційної ради Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Одружений, має дочку та сина.

Все записи блога
  • Закон України «Про прокуратуру»… а що далі? Реформування правової системи України є першочерговим завданням, що має стояти перед суспільством і втілюватись новою владою з метою здійснення логічної, послідовної та системної державної…
  • Чи існує правова політика в Україні? Питання утвердження та забезпечення прав і свобод людини є основним обов’язком держави. Однак таке довільне поводження із правовою політикою не сприяє вірі в правову державу та побудові…