IT-спеціалісти вимагають від влади перейти від економіки проїдання до економіки розвитку

Коли немає повітря споживчого ринку, будь який стартап приречений на вимирання. Загальна політика уряду така, що кожен прем‘єр намагається якомога скоріше витрясти з українців все більше грошей з їхніх кишень. В країні дуже низька інвестиційна активність. В країні просто не має грошей. І це відображається на найприбутковішій і найперспективнішій галузі економіки України - ІТ індустрії.

Фото: Макс Требухов

Тому ми, активісти громадсько-політичного руху В. Наливайченка «Справедливість» вирішили зібрати IT-спеціалістів із різних регіонів та почути з перших вуст, у якому напрямку рухатися, щоб реалізувати IT потенціал в Україні. Адже поки IT ринок немає чітких правил роботи. Чому наш рух загострив увагу саме на цьому секторі? Відповідь проста: IT в Україні є ключовим компонентом її майбутнього економічного успіху.

Сьогодні обсяг експорту програмних послуг та розробки програмного забезпечення з України складає близько 2 мільярдів доларів на рік. Про важливість IT красномовно свідчить статистика: у 2011 році вперше в історії цієї держави IT-сервіси навіть перевищили обсяг експорту української зброї! Але державі байдуже. Вона продовжує прописувати тендери під кілька крупних корпорацій і не думає про майбутнє.

При цьому ITшники не просять фінансової підтримки у влади, не кричать, щоб їх звільнили від податків. Вимагають лише одного: негайно перейти від економіки проїдання до економіки розвитку, інакше ситуація зі споживчим ринком України стане просто катастрофічною. Правила гри на українському ринку ІТ-технологій треба міняти. Інакше жодний стартап не виживе в таких умовах.

Руслан Колєсніков Руслан Колєсніков , Заступник керівника громадсько-політичного руху В. Наливайченка «Справедливість»
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram