Блог фільму "Портрет"

Фільм "Портрет"

Цей блог – про підготовку повнометражного містичного триллеру “Портрет” за мотивами однойменної повісті Миколи Гоголя. 

Режисеркою фільму стане американка українського походження Наталія Паділла, якій належить ідея перекладу класичного твору Гоголя актуальною жанровою кіно-мовою. Наталія живе і працює в Лос-Анджелесі, “Портрет” стане її другим повнометражним фільмом, і першим фільмом, який зніматиметься в Україні. Авторкою оригінального сценарію є режисерка та сценаристка Надія Кошман. Продюсерами проекту виступають Віталій Шереметьєв та Наталія Лібет, Олександра Кравченко (ESSE Production House). 

В центрі сценарію – портрет художника на тлі епохи «мистецтва мильних бульбашок», історія молодого талановитого художника, який, підкорюючись жадобі слави і грошей, втрачає спочатку свій дар, потім душу, а згодом і життя. Для сценарію, класичні сюжет та конфлікт були переписані в контексті українського сьогодення. Для цього в процесі роботи над сценарієм команда провела дослідження українського мистецького середовища, а також разом з професійним психологом склала актуальний психологічний портрет сучасної творчої людини. 

Наразі фільм знаходиться на стадії пре-продакшену, зйомки заплановано на 2020-20121 рік.

Підготовка проекту проводиться за підтримки Українського культурного фонду.

Все записи блога
  • Портрет: Аліса Гоц, “Літографська майстерня 30” Аліса Гоц входить до складу майстерні 'Літографська 30', яку створила спільно з Ніною Савенко та Тарасом Коблюком. Наразі літографія – це рідкість у сучасному мистецтві в Україні.
  • Портрет: Etchingroom1 LB.ua публікує уривки дослідницьких інтерв’ю, зроблених в рамках підготовки до художнього фільму “Портрет”.
  • Портрет: Витя Кравець LB.ua публікує уривки дослідницьких інтерв’ю, зроблених в рамках підготовки до художнього фільму “Портрет”.