ГоловнаБлогиБлог Ігоря Ткачука

Новий парламент – новий шанс для України

Дострокові вибори до Верховної Ради - одна з ключових складових люстрації влади. Саме це дасть новий імпульс розвитку України.

Фото: Александр Ратушняк

Новий парламент має бути якісно іншим, в ньому працюватимуть люди, які насправді відстоюють інтереси України, а не тільки заявляють про це. Вже ясно, що до Верховної Ради прийде більше проукраїнських політиків, яким люди вже дали кредит довіри. Головне завдання дострокових виборів, на якому наголошувала партія «УДАР», як їх ініціатор, повне перезавантаження влади, що відбудеться зі створенням першої в історії України дійсно державницької, відповідальної і професійної коаліції.

Демократичні сили, які боролись за те, щоб Україна стала справді європейською країною, створять більшість у парламенті вже найближчим часом. Інакше не було сенсу проводити вибори.

Доленосний шанс Україна отримала вперше за свою історію, позбавившись фракцій КПУ і ПР у Верховній Раді. Комуністів у парламенті вже не буде цю каденцію точно, а чисельність фракції так званого «Опозиційного блоку», за вивіскою якого ховаються колишні «регіонали», не дозволить їм суттєво впливати на ухвалення рішень у новій Верховній Раді.

Це дуже важливо, бо вперше у парламенті вплив прокремлівських сил буде мінімальним. «Опозиційний блок» в Верховній Раді буде близько 20 депутатів-списочників і ще стільки ж мажоритарників. Навіть сорок депутатів не зможуть деструктивно впливати на роботу парламенту. Але це не применшує необхідності консолідації усіх здорових, державницьких політичних сил. Це єдина умова розвитку України.

Ігор Ткачук Ігор Ткачук , Депутат Вінницької міськради, "УДАР"
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram